Monday, May 24, 2010

Prince - a cool guy??!

En felstavning kan komma plötsligt...och vara olycklig/otydlig. Se bara matchprogrammet från i lördags i intervjun men vårens komet i ÅFF - Prince Eboagwu:

För övrigt angående arrangemanget under matcherna...

Ingenstans utom på Kopparvallen framförs nationalsången, särskilt inte som i lördags, under soundchecken.

Jag är av den typen som störs av utrop i högtalarsystemet under matchens gång. Jag vet att speaker är duktig att köra meddelande vid spelavbrott men tyvärr har det blivit som i hockeyn, att det alltid är något som ska sägas i spelavbrotten. Bilder från matcher hit och hockeymatchresultat dit. Det är helt enkelt för mycket. Det är lätt att det blir övertydligt. På andra arenor jag besöker körs t ex alltid målen från andra matcher i halvtid eller fritt från speakerkommentarer om målskytt och dylikt. Men men, allsvenskan är inte som andra ligor...

I t ex England så låter ett byte typ så här: "Jermain Pennant out - Dirk Kyut in"

och målen så här : "Steven Gerrard".

"two minutes added time - two minutes". Det är tydligt och fullkomligt tillräckligt. Tid, plats och tack är överflödigt. Å andra sidan är väl AS ganska ensamma om att ha storbildskärm som krav?!

(Oddset bomben: odds 14762357676376872387468237,34 på matcher som ännu inte är påbörjade är ju VÄÄÄÄLDIGT intressant. Svenska Spel har tummen i ögat på AS. Men man får väl stå ut med sånt som gör att lag som ÅFF kan lira på elitnivå, ändå... Suck.)

17 comments:

Anonymous said...

hehe är du irriterad? Jjag håller med. Kan inte jonas hålla igen på tugget lite??

"Och om ni kollar på storbildskärmen bakom ena målet så kan ni se Malmö FF göra 2-0 på soliga Vångavallen i Trelleborg denna härliga eftermiddag strax efter lunch. Det är Paulinho som gör 2-0 med ett vackert långskott som är otagbart för X i Trelleborgs-målet. alltså 2-0 till Malmö FF i den 27:e minuten mot Trelleborgs FF..."
Haha, det är ju bra för alla blinda som går på matcherna att det är utförliga beskrivningar, inte sant? ;-) Särskilt när de som är intresserade av MFF-TFF kan se alla demålen oändliga gånger lite varstans efter ÅFFs match..

Anonymous said...

Bort med nationalsången.
Skulle tro att det bara är ÅFF som kör den av elitklubbarna.

Nationalsång = Svenska landslaget

Anonymous said...

Äntligen en reaktion på det otroliga tugget i högtalarna! Har speakern provision på antalet ord, eller?

Jag vill absolut inte bli störd med allt som händer på alla andra arenor i Sverige! Snart får vi dagens dubbel, V65 och Bingo-Lotto i högtalarna. Och kanske finalisterna i vem-vet-mest och börsnoteringarna också! Nä, LÄGG AV med bubblandet!!!

Anonymous said...

Haha...Dirk Kyut kan ju aldrig vara rätt att ta in...;-)
Felstavningen vittnar om att det inte är för ofta som det pratas svengelska i Sockna.
Annars håller jag ju helt med om babblandet. Tom värre än TV. ;-)

Anonymous said...

Snacka om att bli irriterad, jag har varit på väg upp i speakertornet för att dra ur sladdarna, flera ggr!! Nu är det tyst i alla fall! Börjar han om igen efter uppehållet kanske sinnet rinner på flera, och då blir det inte roligt att sitta i holken!

Anonymous said...

När fågelholken som är byggd på läktartaket rasar igenom taket, så kommer det att bli ändring på mycket!
Ny speaker som kan fotboll, nya rutiner på kinesandet i burarna (mot Mjällby var det 23 gubbs på taket!) och lite annat. Nä, nåt värre babbleri har jag aldrig hört nånstans,

Anonymous said...

En jobbig grej är ju 50/50 lotterna. Först säger han: "snart är det dags att rediovisa det vinnande numret i 50/50 lotteriet så ta fram era lotter som ni har i fickan eller handväskan eller i jackfickan så ska jag strax tala om vem som har vunnit..." SUCK. Vad är meningen? Jo att prata i micken så mycket det går!!! JAG BLIR SÅ TRÖTT!!
Det räcker väl med: "Vinnande numret i 50/50 lotteriet är 322449. Vinstsumman är hela 7.800 kr. Grattis!" Numret står ju på hemsidan ändå. Och den som inte fattar det och inte hämtar ut vinsten, desto större blir vinsten för de andra, framöver...
/MIKROFONKÅT

Anonymous said...

Oj, vad många som har synpunkter på speaker-tomten på Kopparvallen! Han är ju visserligen den töntigaste jag har hört, men inte är det väl han som bestämmer själv vad han ska basunera ut? Här behövs nån klok nisse som styr upp hans pladder innan nån får spader!
"Ja, kära publik, om ni nu vänder blickarna mot vår fina storbildsskärm så ser ni att AIK har tagit ledningen på hemmaplanen Råsunda mot gästande Trelleborg. Och i situationen innan var det Brommapojkarnas nr 23 Nisse Knuff som i matchens 47:e minut fick ETT GULT KORT!" Otroligt!
Jag befarar också att vi snart får rapporter från Bingo-Lotto, Vem-vet-mest och börsnoteringarna! JAG VILL INTE BLI STÖRD MED PLADDER OM ANNAT NÄR JAG ÄR PÅ VALLEN FÖR ATT SE ÅFF! Fatta det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ouikard said...
This comment has been removed by the author.
Ouikard said...

Ja, det var värst. Det fanns visst en uppdämd åsiktspropp i ämnet. Kul att ni vädrar er här. Jag vill bara påminna att KOMMENTARERNA inte är bloggens åsikter. Kom ihåg att grövre personpåhopp och andra oegentligheter raderas så snart jag hinner upptäcka dem. Rock On!

Anonymous said...

Den krystade myspys-tonen i högtalarna känns pinsam... Vid byte kan vi väl få slippa "Så har vi ett byte, det är Malmö FF som gör sitt tredje och sista byte och vi tackar spelare nr 12 XX och hälsar, få se nu om det stämmer, jo, spelare nr 28 välkommen in på planen"
Har ni varit med om maken? Jag håller helt med Rikard, det ska vara lite klass på informationen: Persson ut, Nilsson in! Punkt slut från
Verkebäck, som slipper oljudet!

Anonymous said...

Det här var visst brännbart?! Kan man spåra en uppdämd ilska?

Anonymous said...

Nu är jag i och för sig en ÅFF:are i exil som måste erkänna att jag ännu inte varit på någon match på Kopparvallen i år, och alltså inte upplevt reprisbilder på storbildsskärmen och överbelamrat matchsekreteriat...

Men problemet är ju äldre än så, och det är i mina ögon (öron) att det helt saknas känsla för feeling i sekreteriatet. Vet man inte vad man ska säga, eller inte har sagt det inom en minut efter att något har hänt så kan man lika gärna vara tyst!

Och att visa bilder från andra matcher under pågående spel är väl att ta bort lite av idén med skärmen, dvs att ge alla möjligheten att följa matchsituationerna även om de för tillfället sker på andra sidan plan. Inte om något händer på andra sidan Sverige!

Anonymous said...

Helt klart är att sekretariatet måste sätta sig ner och diskutera igenom det här! Man har helt klart skjutit över målet (!) med olika saker. Publiken på plats vill helt klart inte störas av av evenemang på andra håll om det inte är en poängstrid inför allra sista omgången i serien, t ex.
Vad som står helt klart är att det onödiga pratet i högtalare under spelet är störande för de flesta, det har jag förstått på "läktarpratet". Det är ju synd om det skall bli allmänt häcklande på läktarna så fort något sägs i lådorna.

Anonymous said...

Ni använder lite väl hårda ord mot speakern. Jag tycker han har stor potential, med en röst och ett tonläge som lämpar sig bra för ändamålet.

Vad han måste lära sig är att LÄSA PÅ lite. Fråga motståndarna hur de uttalar sina namn. Träna på svåra namn några gånger innan matchen börjar. (Har Prince verkligen bara Prince Etuwe som tilltalsnamn?) I övrigt tycker jag att speakern är duktig.

Vad ANDRA (hans överordnade) måste göra, är däremot att sätta upp riktlinjer för NÄR och HUR MYCKET det ska pratas. För där brister det lite grann.

// Larzzone

Anonymous said...

Just precis så, där är dilemmat, speakerns körschema, som är ungefär detsamma som på andra arenor, skall hållas, och inget annat.
Jag håller med dig som skrev om byten t ex. Det ska bara vara "Niklasson ut, Herje in" och "nr 12 i Malmö varning" punkt slut.

Anonymous said...

mulma eller mumla, skitsamma du fattar. Hhaha.