Tuesday, May 18, 2010

AIK - ÅFF 4-1 (2-0)

Nej det var ingen bra första halvlek. Det är svårt att ställa diagnos när ett lag agerar avvaktande och stissigt på samma gång.
Starten var en smärre hjärnblödning av Silva o Fimpen och AIK tilläts göra mål på en icke-chans. På tvåan står Danne o drömmer och glömmer helt bort offsideregeln.

Under hela matchen satt jag o väntade på att ÅFF skulle få till hörnor. Rätt som det var så hände det och Roiha kunde reducera. Nån hörna senare var inhoppare Möller typ 1 cm från att kvittera. Istället fick AIK chansen på straff efter en ständigt backande och avvaktande Danne som backar in R-by-snubben i straffområdet (hur kan han va tillåten att spela med den bandanan??). (Jag vet inte om jag sett någon ytterback backa så långt som Danne gör ibland. Ända in i målgården ibland. Det känns lite knasigt att inte försöka hugga till precis innan straffområdeslinjen. Men det är klart, Danne avgör nog det bäst själv.)

Samtliga startmän i ÅFF gör en slätstruken figur och det är bara inhoppare Möller o Prodell som höjer spelet.

Spelarbetyg:
5 -
4 -
3 -
2 - Fimpen, Moberg, Jesper, Pligg, Stoffa, Haris, Roiha
1 - Danne, Silva, Pocke, Herge
U -

Coach - 2. Precis som Thomsson själv sade; "vi uppträder som ett bonnagäng som kommer till storstaden.." ja det är faktiskt ganska mycket Coach´s ansvar att se till att det inte händer. Svag uttagning med Pocke o Herge. Med facit i hand borde det nog varit Möller o Bruno. Möller river och Bruno vågar hålla bollen lite mer.

Man of the Match: Oskar Möller (inhoppare)

6 comments:

Anonymous said...

Matchens behållning från ÅFFs synvinkel är Möller. Ibland funkar han inte, men igår visade han hjärta och vilja. AIK är faktiskt mest vilja och hjärta oxå. Det är inget skönspelande gäng, även om Bojan vill tro det. Möller kom in och vågade, det var ledordet igår. Hade de andra 10 vågat i första halvlek hade vi haft en pinne med från Råsunda. Nära räknas ju inte som bekant...

Anonymous said...

Nej, det här var inte kul... Att det ska vara så svårt att ladda mentalt. Tomsson, vad sade du innan match till laget??? Alla kom ut och verkade helt vilsna. Det finns ett uttryck som heter "gå ut för fullt och öka tempot"! Varför fick inte Turbo-Möller starta?
Nä, sånt här vill vi inte se!!!!!!

Anonymous said...

Det var väl ändå inte Danne som orsakade staffen...Måste väl ha varit Moberg eller?

Anonymous said...

Det är ju sånt här som inte FÅR hända, här möter vi tabelljumbon som har klara problem med både lag och annat och så lägger vi oss platt på marken! Jag håller med, det är coachen Tompsson som bär ansvaret för laddning och inställning. Han kan ju inte göra nåt på plan, men INNAN MATCH ! Jag höll på att bli galen vid TV:n att bara kunna se på och ingen bryr sig vad man skriker! T o m hunden gick ut och la sig i köket.

Anonymous said...

Tyckte också att det såg ut som att det var Moberg som orsakade straffen...

Ouikard said...

Moberg fällde Mutumba men Danne kunde avvärjt det hela med att stoppa honom innan alt följ med och inte bara backa ner i knäet på Fimpen. Men förvisso. Moberg var inte där han skulle heller men det blir ju lätt så när man vill lyfta upp för att kunna kvittera... ÅFF hade faktiskt press för stunden och det var en kontring...