Sunday, May 2, 2010

ÅFF - Elfsborgs IF 1-1 (1-1)

En tredjedel av AS 2010 är historia.

Mötet mot Elfsborg var en rolig historia trots bara en poäng i kistan. ÅFF inledde väldigt taffligt och blev utspelade första 10 minuterna men efter det tog ÅFF tag i handlingarna genom att gå in lite tuffare i närkamperna. ÅFF gör det riktigt bra och stundtals gör ÅFF Elfsborg riktigt svaga.

Ett snabbt och fint passningsspel kryddat med hypervassa fasta situationer och ÅFF blir helt plötsligt ett lag som kan rubba alla de svenska lagen...

Efter Dannes skada precis innan halvtid flyttades Haris ner på högerbacken. I och med det bytet förlorade ÅFF all kraft framåt och en Haris i offensiv toppform. Haris skötte backjobbet hyggligt bra men Elfsborg roffade gång på gång flera nävar godis ur den stora skålen som högersidan utgjorde.

Var är Anton Tinnerholm när man behöver honom?? Svar: Han spelade mittmitt i tipselit i går i segermatchen mot BK Häcken. Skadan på Danne var olycklig för ÅFF som faktiskt hade känn på tre poäng tills det skedde. Med det inte menat att Danne var ÅFF:s allt men att Haris fick köra defensivt var förstås inte bra när han började som ÅFF största hot mot EIF i första.

Konstigt oxå att Prince fick gå ut istället för t ex Dejan eller Prodell som båda gick allvarligt på knä. Dejan spelade från start och hade krampkänningar ganska länge. Hoppas Prince pallar med 90 min i fortsättningen. Han är ÅFF:s klippa på fasta situationer!

Ett tredje självmål för ÅFF. Det är tungt.

Spelarbetyg:
5 - Moberg, Silva
4 - Fimpen, Jesper, Haris, Prince, Pligg, Stoffa
3 - Danne, Dejan, Prodell

Coach - 2. Jag ska försöka läsa på i andra medier om vad Thomsson har att säga angående de, i mitt tycke obalanserade bytena. Det var egentligen Elfsborgs oförmåga att göra mål och ÅFF:s två mittbackar som fixar poängen åt ÅFF.

Man of the Match - Erik Moberg

1 comment:

Anonymous said...

Jag hade oxå velat ha Prince kvar. Han utgör ju det största hotet på de fasta situationerna. Han är oxå trygg i sitt passningsspel och en favorit just nu.
Annars idag var ju Haris underbar. Blir bara bättre mot bättre motstånd, som de bästa idrottare blir. Men håller med om att vi tappar när han får göra med defensivt. Alla tycker jag gör en bra match idag. Det känns som om vi har en spelidé hur vi ska genomföra matchen och att den planen hålls. Det är jättekul att de en match som idag och kan vi spela lika bra och vinna över BP på onsdag, ser det plötsligt riktigt bra ut!

Vill bara uttrycka min glädje över det enda röda laget som jag gillar. Kristianstad dam som idag vann över Umeå IK med 3-1 och är trea i tabellen.

Forza ÅFF!

//L