Sunday, March 28, 2010

Halmstad BK - ÅFF 4-0 (1-0)

ÅFF stod inte på hälarna denna match. De stod på huvvet. Det kändes som att spelarna lallade omkring och drömde om grönt gräs, medvind och sol. Spelarbussen gick inte till soliga Sydafrika idag, den gick till vintern i Halmstad.

Efter en "once-in-a-lifetime-träff" av en HBK-gubbe så blev det kvickt 1-0 till HBK. ÅFF var inte att känna igen och det kändes som att de var tvugna att få in ett mål innan halvtid för att kunna ta poäng. Nu blev det inte så utan raset blev ännu större.


Det var länge sedan jag såg ÅFF så skitnödigt. Det var ingen fart på bollen och ingen rörelse på gubbarna. Faktum är att det kunde blivit både 5 och 6-0. Domaren missade en solklar straff som Tinnerholm kom undan och de hade några frilägen och en på insidan av stolpen. ÅFF hade ingenting, (pliggs hörna som boxades bort i ribbhöjd och Pliggs frispark som målis var nära att halka in och Dannes skott rakt på målis, undantaget).

Det var en 4-4-2 uppställning men med Pligg som vänsterytter och Niklasson som högerback var den taktiken liksom bortblåst. Med de två tidigare matcherna i ryggen skulle Möller få startat, enligt mig. Men jag vet inte mycket om coach:s argument.

Tyvärr underprestarade samtliga spelare och coach grovt idag. Det känns ju inget kul att ge extraminus till de våra men nämnas kan Jesper, Niklasson, Haris, Påven Paulus.

Det kan bara bli bättre - för så illa som det var idag kan det inte bli igen. Mörkt.
Bloggens favvo Anton gjorde Allsvensk premiär, dock en ganska misslyckad sådan.

VI KOMMER IGEN! FORZA!!!

Spelarbetyg:
5 -
4 -
3 -
2 - Moberg, Pligg, Danne, Prodell, Fimpen
1 - Påven, Stoffa, Haris, Silva
U - Jesper, Niklasson

Coach - U
Resultattavelförfattaren - U. Åtvidaberga FF??

Man of the Match - Pligg (som åtminstone kämpade ända in i väggen). Fimpen hade utnämningen som i en liten ask men dabbade sig grovt på deras 4-0.

1 comment:

Anonymous said...

Ja, var nog en ganska bra sammanfattning tyvärr. Så såg det oxå ut framför TV:n i Kristianstad. Usch, jag hoppas vi tar nog tag till hemmamatchen mot Kalmar.

Forza ÅFF!

//L