Monday, April 13, 2015

Kalmar FF - ÅFF 2-1 (0-1)

Roar Oroar.

Men hur mycket ligger på Roars axlar egentligen?! Med det som finns att tillgå så är det inte så mycket annat man kan göra. Denna match gick Roar på två anfallare från start, men när de anfallarna är trubbigare än bulben på en oljetanker är det liksom inte så lätt att vinna. Särskilt inte som försvarsspelet känns som ett seglarläger för konfirmander på vissa håll.

En annan sak som oroar är avsaknaden av kondis som laget verkar inneha. Nu ligger förvisso två naturgräsmatcher bakom laget men ändå känns det som motståndarna varit bättre rustade rent konditionsmässigt och mentalt. Det mentala är ett kapitel för sig i ÅFF. Roar har lyckats (och fortsätter(!)) hålla nere förväntningarna på laget och därmed individen så att de knappt själva tror på´t. Ett sätt att skydda sig själv enligt mig. Själviskt och skadligt för laget.

Nä - Nu gäller det för varje spelare - In med luft i lungorna, upp med huvudet, upp på tå och TRO PÅ DIG SJÄLV! Det finns kvalitet. Använd den tillsammans, The ÅFF way!

Det var trots allt de två anfallarna som fixade ett mål! Alltid nåt att bygga på.

För övrigt var det mycket press från KFF och de vann fullt rättvist.

Inga spelarbetyg då det var en tv-match men Fimpen, Lorentz, Pontus, Skrabb, Albo, Pligg och Martin kommer ICKE upp i godkänt medan Silva, Danne, Owe och Viktor kommer över med darr på ribban..

ÅFF kommer köra över FFF duktigt på söndag, var så säker!

Man of the Match: Alberis da Silva. Igen.

3 comments:

Anonymous said...

Anfallsspelet har om sanningen ska fram varit ineffektivt även tidigare år. Skillnaden har varit att vi haft turen att ha anfallare som agerat enmansarmé. Om inte Pligg var skadad idag så var byteskarusellen märklig. Kalmars första får Fimpen ta på sig. Elm är ju inne i målgården och nickar. Tur att det är många omgångar kvar.

Ouikard said...

Helt enig!

Anonymous said...

Jag tycker det är dags att byta målvakt. Gustav J borde ha lättare att komma ut på höjdbollar för vi kan inte
hålla på att åka på nickmål i baken varje match.