Sunday, April 5, 2015

IFK Göteborg - ÅFF 1-0

Under en solig (!) påskdag i Göteborg inleddes Allsvenskan för ÅFF 2015. En helt okej insats av samtliga, för dagen röda, krigarna. Gamla Ullevi i stort sett fullsatt och en grön gräsmatta talade ju inte för ÅFF-seger direkt. Och som ni redan vet blev det torsk i fiskelägret.

Blåvitt var inget vidare i första halvlek. Många snedsparkar och pass som inte hittade adressen. ÅFF hade inte riktigt tyngden för att vaska fram några direkta farligheter men de lade verkligen manken till och höll upp spelet riktigt stabilt och lovande för kommande konstgräsbataljer!

Jag tyckte mig se en annan typ av spel från föregående år. Detta var dock första matchen, och på gräs, och mot kvalificerat motstånd, men visst spelade ÅFF mycket rakare och pressade lite högre än tidigare?! Det känns bra. Ja, ÅFF får klart godkänt trots förlusten. Det ser lovande ut!

Ammar kommer bli en tillgång, Lorentzon är tryggheten själv, Albornoz balanserar upp fysiken och de övriga har rutin på vad som komma skall. Känns tryggt redan efter 94 min mot Blåvitt.. Men redan på Torsdag kan läget i laget vara ett annat..

Kul match var det trots förlusten. Väl mött på Kopparvallen på torsdag kl 19. Forscha!!

Spelarbetyg:
Fimpen - 3
Lorentzon - 4
Danne - 3
Månz - 3
Dahle'n - 3
Martin - 2
Albornoz - 3
Pligg - 3
Ammar - 4
Lameiras - 3
Owe - 3

Man of the Match: Ammar Ahmed

No comments: