Thursday, April 9, 2015

ÅFF - GIF Sundsvall 2-3 (1-2)

Nej nej nej. Ett riktigt bottennapp av ÅFF!

Det började inget vidare heller. Roar började gapa om att vakna till och få upp tempot på benen och tagga upp redan efter 2 minuter. Det var dåsigt och hela laget låg avvaktande och lågt ner i banan. Ingen aggresivitet alls och lagdelarna talade inte alls med varann.

Det syntes tydligt att laget inte fått chans att spela ihop sig och tilliten till varandras skicklighet saknas helt. Det går för sakta och för snett i uppbyggnaden av anfallen. Roar och Thomsson har en hel del att jobba med! EN HEL DEL! Anfallet liknar en påse med skit och likaså försvarsspelet. Roar har sagt att det kommer ta tid att spela ihop ett fungerande lag..  tydligen har inte vinterns 10 träningsmatcher varit tillräckliga. För att ha haft 4 månader på sig så ser det riktigt kass ut. Det måste jag säga.

Nu finns det ju faktiskt ljuspunkter och jag tror fortfarande på laget. Det finns stora kvalitéer i truppen. Men minst två anfallare är ett krav om du ska kunna hota i AS på hemmaplan. Tyvärr ser jag inte virrpannan Viktor Sköld som en av dem. Well, well.

Får väl ha lite mer tålamod helt enkelt. Roar sände, sanningen att säga, inga vidare vibbar genom att klaga på tempo och rörlighet och löpvilja redan från start. Men jag antar att han också är spänd o nervös och söker resultat som alla andra. Att sedan vända sig mot publiken och begära hejarop istället för gnäll som han gjorde runt den 75:e minuten ser jag som aningen märkligt. Kanske lite hemmapremiärnerver på Roar där. En bättre och mer resultatgivande approach torde nog vara peptalk och applåder mot laget samt lite avslappnad attityd men det är jag säker på att det kommer framöver. Inte ens Thomsson var sig lik... Det kändes nervigt och spänt på bänken. Å andra sidan ser dom väl som alla andra att spelet är långt ifrån tillfredsställande.

Övriga ljusglimtar var: vädret, Ammar och att det är 28 matcher kvar.

Spelarbetyg:
Fimpen - 3
Lorentzon - 2
Måns - 1
Silva -3
Pontus - 1
Martin - 2
Albornoz - 1
Ammar - 3
Pligg - 2
Simon - 2
Owe - 2

Man of the Match - Alberis Da Silva

Coach - U

No comments: