Sunday, April 19, 2015

ÅFF - Falkenbergs FF 3-1 (2-0)

Liverpool åkte ur FA-cupen i semin. De var inte värda final. En parentes bara. Men det svider.

På Kopparvallen var det desto gladare miner! I 30-poängsmatchen mot FFF tog ÅFF kommandot. Efter några nervösa minuter kom det fina passningsspelet igång och det var bra tempo på bollen, precis det som varit väck hela året. Det kommer så sakteliga, spelet.

En klar uppryckning från innan.

Nu var det ju så att FFF hade sina chanser att utjämna men ÅFF hade flyt! Synd att Fimpen tvingades se en boll i nätet bakom men det kunde lätt varit fler. Danne H gjorde sig skyldig till en halvklantig lårstämpling som hamnar i mappen "onödiga utvisningar". Det var väl inget knallrött kort men väl ett rött. Inte okej att få två utvisningar efter 4 matcher. Skärpning Kapten!

Pligg förbättrade sitt åldersrekord genom en djupledslöpning och en högertoffel. Riktigt nice känsla och matchens behållning. Martin C och Lameiras visade speed och vilja. Månz gjorde sin bästa match hittills. Viktor gjorde mål och Owe sprang offside hela hela tiden.

Till Owes ära har jag snidat ihop en väldigt enkel offside-skola. Regeln är verkligen inte svår! Det SKA gå lättare att undvika att förstöra anfall för egna laget genom att kolla på bilden. Här är den:
Spelarbetyg:
Fimpen - 3
Lorentzon - 2
Danne - U
Månz - 4
Pontus - 2
Lameiras - 3
Albornoz - 2
Pligg - 4
Martin C - 3
Owe- 2
Viktor - 3

Man of the Match: Kristian Pligg Bergström

3 comments:

Anonymous said...

Jag hade inte känslan av att owe sprang så mycket offside. Tycker att han gjorde en bra match och var ständigt ett hot mot deras försvar. däremot måste försvarsspelet och framför allt markeringen på fasta situationer och inlägg bli mycket bättre. Det kunde blivit några till i baken igår om de haft bättre skärpa på sina avslut.

Ouikard said...

Owe hade 3-4 klara offside men han har ju en diger samling offsides under västen. Det är alltid något då han verkar få tomt på annat under just västen framöver...

Anonymous said...

Först och främst - skönt att se att SPELET var tillbaka!

Sedan tycker jag inte att Victor bör få ett högre betyg än Owe. Visst är det så att Owe springer offside lite väl ofta för att det ska vara ok, men Victor slösar bort minst lika många anfall med rent usla bollmottagningar och passningar som sällan når dit de ska.

Dessutom har Owe i år gjort mer för laget istället för sig själv än vad han gjorde på hela förra säsongen, med löpningar och passningar.

/Johan