Saturday, April 25, 2015

Hammarby IF - ÅFF 2-1 (2-0)

En ganska trevlig match att beskåda dock med lite sur eftersmak. Det var publiktätt på Tele2 Arena. Bra tryck på läktaren med fina förutsättningar för fotboll. ÅFF började bra med högt tempo och tidiga brytningar. Det såg bra ut. Till en början. Efter ett tag började dock HIF mata löpbollar för att pröva ÅFF:s stela och superraka backlinje. Det blev väldigt lätt för Bajen att skapa farliga chanser. Ingen i backlinjen tog liksom djupet och Fimpen fick göra ett par riktigt kvalificerade räddningar.

Till slut så kom en boll som ingen i ÅFF mäktade med att stoppa innan den låg i mål. Mycket kort därefter gjorde Månz ett försök till soloräd genom att försöka dribbla sig igenom HIF:s hela anfall och mittfält. Efter typ tredje ihopslaget så tappade Månz bollen och vips - en löpboll och mål. Sjukt svagt av Månz att ge sig av på en sådan flumride helt och hållet i onödan. AAARG!! Så var den halvleken slut.. och det kändes hopplöst.

I andra var det fina ÅFF-spelet tillbaka. Andra halvlek verkar vara ÅFF:s favvohalva i matcherna. Nu sattes det fart och fläkt framåt. Men fortfarande infinner sig inte riktigt tryggheten och tilliten i varandra. Man gör mycket jobb i onödan för att man inte litar på laget. T ex kan Viktor (för dagen väldigt blek och vek) helt plötsligt synas i försvaret och försöka hjälpa till trots att han egentligen ska befinna sig 70 meter därifrån och göra annan nytta för laget. Och Månz försöker sig på solorus helt o hållet från ingenstans.

Owe var riktigt på hugget för dagen och fick utdelning i form av ett djupledsmål. Snyggt och effektivt. Klappat och klart.

Viktor MÅSTE höja sig. Och det nu. Det går inte valpa omkring längre. Ta lite plats. Ta rygg på Owe och håll dig nära honom är mitt bästa tips..

I övrigt har jag bara att säga att det hattas runt lite för mycket i uppställningen för min smak. Nog för att Danne var avstängd nu men det verkar inte finnas någon röd tråd för truppen. Det är faktiskt lite "Gör så gott du kan-mentalitet" just nu... Det känns inte bra. Man måste vara ett lag, helst samspelt, för att vinna matcher. AIK hemma blir ett bra karaktärstest, typ.

Spelarbetyg:
Fimpen - 4
Lorentz - 3
Silva - 3
Månz - 3
Pontus - 1
Ammar - 3
Albornoz - 2
Pligg - 3
Martin - 2
Owe - 4
Viktor - 2

Man of the Match: John Owoeri

2 comments:

Anonymous said...

Båda Hammarbys mål kommer från blått bollinnehav centralt i plan. Med sådana individuella prestationer hade även topplagen fått stryk i en sån här match. Men tänk om Månz soloräd hade funkat, vilket mål det kunde blivit!

Anonymous said...

Var på plats på Tele 2. Bänkar sig
förväntansfull, ser bra ut i en kvart,
sedan ökar Hammarby intensiteten,
Månz drabbas av övermod, vips mål i baken. Då vet man att matchen är körd.
Jag blir så trött, besviken i sådana lägen för får vi inte första målet blir det nästan alltid förlust.