Monday, October 20, 2008

Priolistan

Ja nu när man smält att chansen på AS är borta så kan man bara slicka såren och börja ladda för nästa säsong. Hur härligt är inte en träningsmatch på Ryd i snö och is?? Längtar redan!

Jobbet inför nästa säsong kan ta fart på allvar och min priolista för de kämpande i ÅFF ser ut sisomsåhär:

Prio nr 1:
Försök "signa" Peter Swärdh på mer än ett år, lämpligtvis 3 år. Kontinuitet är vad som krävs och en femårsplan är jag säker på att Swärdh/Thomsson skulle älska att knåpa ihop gällande spelare, trupp och mål. Allsvenskan ska vara ett självklart mål inom två år.

Prio nr 2:
Motivera Pligg o Fimpen (jag tror att de två är lite beroende av varann vid kommande satsning i o med att de bor i Kisa båda två) med att lova förstärkningar i anfallet. Med två anfallare hade ÅFF lekt hem serien!

Prio nr 3:
Signa två anfallare såsom Jonas W eller liknande för pengarna som Johan N kommer att ge. McNiklas är den enda som jag befarar lämna till en högre serie i dagens ÅFF. De andra t ex Jesper A och Haris håller tyvärr, för deras egen del, alldeles för ojämn nivå. Troligen måste ÅFF lämna tillbaka Jesper till Elfsborg. Johan K blir inte yngre men kanske är sugen på backlinjen i ÅFF med Danne och Moberg?

Prio nr 4:
Ha kul o sprid glädje istället för röda siffror.

Forza Bruket

3 comments:

Anonymous said...

Kloka funderingar, Ouikard!
Känns motigt just nu men vi har ju en viss vana av sånt under senare år.
Skulle önska ett par fysiskt stora spelare, målvakt och mittback om Niklasson försvinner.

Anonymous said...

Skaplig analys för att komma från en götebôrgare, rätt i det mesta.
Men, du måste väl också inse att några spelare måste bytas mot andra? Varför skall just ÅFF hålla sig med både anfallare och mittfältare som når till armhålorna på övriga elitspelare i serien? Är det nån komplextyngd värvare runt 150 cl som ligger bakom dessa inköp, eller är det nåt annat som gör att det är så svårt att hitta lite större killar. Santos/Haris är ju undantagen, men blir dom kvar? (Santos kan ju skickas till taktik- och regelskola under vintern med särskild inriktning på offsideregeln.)
Tack för en mer än godkänd säsong till både ÅFF och till bloggen som jag följer med glädje - för det mesta!! Vi hörs -09!
Sierra Rugosa

Anonymous said...

Du har kloka funderingar med dock håller jag inte med på vissa punkter. Vad det gäller Niklasson har han fått ett erbjudande i ett division 4 lag i tyskland, vilket han tvekar till. Han kommer nog va kvar i ÅFF till sommaren iaf. Haris har det varit mycket snack om, många klubbar har visat intresse för 22 åringen. Antingen försvinner han till våren eller sommaren. ÅFF kan tjäna en bra summa både på Niklasson och Radetinac. Santos lär bli ett år kvar eftersom KFF anser att han behöver "mer" speltid, och ifall han gör lika bra säsong nästa år så är han välkommen tillbaka till KFF. Stoffa är kanske kvar till nästa säsong, 50% chans. Möller lär defenitivt bli kvar, hade ingen vidare säsong. Men visst vad som helst kan hända, vi kan ju bara spekulera. Hoppas bara åtvid hittar en bra tränare som kan ersätta Swärd.