Sunday, October 19, 2008

ÅFF - BP 0-2 (0-2)

Nej, ÅFF kunde inte upprepa det som hände den 25/7 -04. Det blev stryk mot ett bättre kämpande lag. Ett BP som hade bestämt sig för att kämpa och med alla medel vinna. ÅFF var inte helt utan chanser men kom inte närmre än en hård ribbträff från Santos. BP gjorde tidigt 0-1 som lite turligt fick fram bollen i straffområdet efter schabbel av Santos på offensiv halva. BP kom blixtsnabbt och vips - ett mål i baken. Det andra målet får Mr Fimpen ta på sig helt och hållet när han gjorde en oförklarig bredsida rakt i gapet på BP:s anfallare.

ÅFF låg inte med tillräckligt hög press utan BP kunde lätt lyfta upp deras lag aningen högre än vad ÅFF tilläts. Det som känns mest surt med denna förlust är att det verkade som att ÅFF slutade försöka ens. I den 60:e minuten kunde domaren lika blåst av.

Dagens citat kommer från Erik Moberg som skriker detta till lagkompisarna i den 65:e minuten:
"LITE VILJA NU GUBBAR!" Det citatet säger en hel del när laget ligger under med 0-2 och man har chans på Allsvenskan. Nu försvann chansen till AS för denna gång. (Jag återkommer senare med vilka spelare jag vill ha kvar i truppen). Kan redan nu säga att styrelse och sportgruppen kan börja leta två stycken forwards.

Det känns bittert att se ÅFF så långt ner i banan när man vet hur fin fotboll de spelat under året.
Mer om matchen senare. Nu åker jag hem de 32 milen...

Spelarbetyg:
Fimpen - 1. Fimpens sämsta betyg så länge jag sett honom. Hjärnsläpp var ordet.
Danne - 3. Försökte spela safe. Stabil ibland - högrisk ibland.
Moberg - 3. Bra men tveksam vid första målet. Vilsen som anfallare där han fick spela i en kvart.
Niklasson - 4. Hur bra som helst. Vilja, brytningar och vågar ta smällen.
Arvidsson - 2. Totalstrulig hela matchen. Stora problem med underlaget.
Bruno M - 2. Kantspel är inte Brunos grej. En del bra pass men för långsam på kanten.
Pligg - 2. Kämpade o hade det tufft. Onormalt svag prescision i hörnor o frisparkar.
Stoffa -2. En av de som hamnade alldeles för lågt i banan.
Pocke -2. Hur seg som helst i benen. Står på hälarna och tittar.
Santos - 1. Mycket dålig, mycket , mycket dålig.
Möller - 1. Totalt anonym. Tillför ingenting. Mycket nära två gula som lett till en vansinnesutvisning. Illa!

Bempa - 3. Kom in som en vitaminkick.
Lunkan -1. Nu vet alla varför han fått så dåligt med speltid i A-laget.

Swärdh - 2. Sista 30 minuterna är bara som ett töcken. ÅFF försökte de första 10 min i andra halvlek sedan slutade de tro på vändningen.

Kan inte låta bli att fundera på om detta var Pliggs och Fimpens sista hemmamatch. Tragiskt men ändå stort.