Friday, October 24, 2008

När lämnade Peter ÅFF, egentligen?

Det skulle vara intressant att få reda på när Mjällby kom överens med Peter. Misstänker att det var "klart" redan innan matchen mot BP för Peter stod blixtstilla med armarna i kors sista halvtimmen, när ÅFF behövde honom som mest. ...när ÅFF-spelarna tappat hoppet o gett upp.

Peter har gjort ett fantastiskt jobb med ÅFF men det var ju inte ända in i kaklet, precis som i HIF.

Det är inte lätt att analysera Häcken-raset men med tanke på hur mycket ÅFF ville framåt även efter straffmissen så ligger oket tungt på Peter, som jag upplevde stod väldigt passiv bredvid båset på Rambergsvallen.

Å andra sidan - Tänk vilket spel ÅFF haft i vissa matcher. T ex mot Gif Sundsvall förra året och mot Assyriska hemma i år - till stor del Peters verk. Ofta kan man hålla med Peter om byten och taktik. Det är inte så vanligt med tränare i ÅFF. Jag hann med att se 19 ÅFF-matcher i år och totalbetyget på Peters coachning blir (virvel virvel): 4!

Här är betygsraden på de matcher jag betygsatt Coach Peter:
1,1,4,3,3,4,3,2,5,6(!),2,2 (snitt 3,0)
(Peter fick en 1:a i betyg i Mjällby-matchen i våras (0-1) och borde såklart ha en 1:a i 5-1 förlusten borta mot Mjällby(såg inte den matchen dock))

Tack Peter!! Lycka till (men inte för mycket).

1 comment:

Anonymous said...

Jodå, Peter Swärd har varit mycket nyttig för ÅFF de här åren! Synd bara att förhandlingarna med Mjällby i slutskedet av serien tog en del av geisten och tändningen som varit så viktig tidigare i serien. Och visst, lycka till "men inte för mycket" är på sin plats. PS är en mycket bra tränare!