Friday, April 30, 2010

Trelleborgs FF - ÅFF 0-3 (0-3)

"Det går bra nu - kompis det går bra nu.."

Äntligen dunkar ÅFF till Trelleborg på deras borg. Med kvalfyllda kvalminnen från 80-talet så var jag nollställd innan match och kunde inte få in den vanliga känslan om hur det skulle gå. Men det visade sig att det skulle gå väldigt bra.

Trelleborg var i ärlighetens namn det sämsta motstånd ÅFF råkat på hittills men ÅFF var i stort sett 100%-iga i sina avslut. Tre baljor innan 38 min och saken var biff. På tal om biff, Prince äger händelserna på mitten. Vinner i stort sett varje nickduell och verkar stark som en oxe. Nog för att det kan bli lite många varningar för honom under året men det sätter respekt och hjälper lagkamraterna oerhört.

ÅFF har blivit varma i dressen och funnit en trygghet med bollen. Det är inga panikrensningar och stressade felpass. Det är genomtänkt. Och då studsar bollen ofta rätt väg också. Stor skillnad från de fyra första omgångarna. Alla inom ÅFF var nog helt enkelt nöjda, innerst inne, med att bara få vara i Allsvenskan. Inget fel i det..

Spelarbetyg:
5 -
4 - Haris, Prince, Prodell
3,5 - Stoffa, Jesper, Pocke
3 - Fimpen, Danne, Moberg, Silva, Pligg

Inhoppare Möller, Suljic och Roiha kommer in och tillför fakstiskt. De är ingen försvagning. Det känns riktigt gött att ha en bänk också för första gången på flera år.

Coach - 4. Utstrålade lugn o glädje. Precis som en coach i ett lag med harmoni ska göra.

Man of the match - Prince Eboagwu (eller Etuwe som Ake Unger säger)

No comments: