Thursday, April 15, 2010

ÅFF - Helsingsborgs IF 0-3 (0-1)

ÅFF räckte helt enkelt inte till mot det förmodade topplaget HIF. Det började bra dock! Första halvtimmen ägde ÅFF och styrde o ställde och lyckades med i stort sett allt. Klimax kom med Haris friläge som han placerade i stolpen. Att stolpträffen inte slutade med ett självmål visar att ÅFF inte har den rätta turen heller.

Efter HIF:s första mål var det inget snack om saken. HIF tog över fullständigt och ÅFF kom knappt till avslut efter det. Krasst sett var faktiskt HIF 100%-iga i sina avslut och det kan man inte beskylla ÅFF-spelarna för, tyvärr.

Thomsson har pratat om att vara distinkt i mållägena. Det var ÅFF. Hårt och bestämt. Frågan är om det inte är bättre att vara avslappnad och glad när målchanserna kommer. En tåfjutt som går in är bättre än en supersträckt vrist i stolpen. Men det där vet ju spelarna ändå...

Spelarbetyg:
5 -
4 - Moberg, Bruno, Niklasson, Haris
3 - Jesper, Prodell
2 - Fimpen, Danne, Stoffa, Möller, Pligg

Coach - 3. Bra byten i bra tid men nu vill jag se en 5-3-2 uppställning. Det håller inte att ha Silva på bänken när han varit bäst. Niklasson o Moberg har verkligen visat klass och måste också få plats. En trebackslinje med Danne och Jesper på varsin vinge vill jag se. Då kan Prodell få lite hjälp av Möller/Roiha däruppe...

-----------------Fimpen------------------
--------Niklasson-Silva-Moberg----------
Danne-----------------------------Jesper
---------Bruno----Pligg-----Haris--------
-------------Möller----Prodell------------

Nä, nu gäller det att samtliga spelare kommer upp i minst normal standard. Det känns som det är oldboys som sackar efter, läs Pligg o Danne.

FASTA SITUATIONER. Det är där stora chansen finns för att göra målen för ÅFF. SKÄRPA!

Jag känner ändå en härlig glädje att se ÅFF spela boll, även om de förlorar. Första halvtimman var ju rena rama godispåsen!
FORZA

2 comments:

Anonymous said...

Intressant idé om ett tremanna mittfält, men det "felet" jag tycker mig kunna se är ju att det inte finns någon i straffområdet och att det är för få som kommer i en andravåg. Jag vill hellre då se ett klassiskt 4-4-2. Där yttrar är yttrar med rätt fot. Jag skulle också kunna tänka mig Dejan i anfallet. En riktigt klassisk centertank som ALLTID går mot mål. Han ska INTE spela till höger. Mitt förslag till uppställning som aldrig kommer att testas...

------------------Fimpen-------------------
---Danne---Silva---Moberg---Jesper---
---Haris--Bruno--Christoffer--Pontus---
-------------Dejan-----Prodell------------

Anonymous said...

Heja! Du är rätt frikostig med betygen... första 30 var ju lysande och det såg ut som om inte ens 5 skulle räcka betygsmässigt. Men, så kom osäkerheten och tempot ifatt oss! Vi orkade helt enkelt inte med, vare sig fysiskt eller mentalt, och Pligg t ex, var den som såg ut att ha det tyngst! Tyvärr, tyvärr.
Prodell ensam på topp är för lite, han måste ju ha ngn med sig, eller ngn som törs forsa fram. Möller fick med sig många bollar och slet som ett djur men orkar bara en halvlek idag. Snart är vi ifatt det vi inte fixat under våren, träning heter det, och då kommer målen!!!

Och du, kan vi inte få en ljudanläggning värd namnet till vallen snart, det är ju löjligt att inte stå får höra vad som sägs från taket på gamla sitt. Betyg -