Tuesday, February 10, 2009

Ahlström Faction

VDn för Åsö AB tillika ÅFFs förre ledamot/vice ordf/ tf ordförande/ sportchef Mikael Ahlström har under det senaste halvåret legat i tvist med ÅFF genom sitt bolag Ahlström Faction, (registrerat 2004-11-11 med verksamheten konsultation avseende företags organisation) angående obetalda fakturor. Bloggen har ännu ingen information vad dessa fakturor avser men kan bara konstatera att det är uppseendeväckande och stötande att som tf ordförande ha ett bolag och krasst sett ge uppdrag åt sin egen förträfflighet mot betalning via sin funktion i föreningen. Ahlström har sedan han grundade bolaget fakturerat ÅFF för tjänster till ett värde av över en halv miljon kronor. Detta utan att det har redovisats i mötesprotokoll eller årsmöten. Bromme och de andra måste fått dåndimpen när de insåg att det inte finns skriftliga beslut på "beställningarna". Därav kan jag förstå att ärendet hamnat i rätten.

Tvisten har avgjorts i Tingsrätten till Mikaels fördel och dömer ÅFF att betala 125.000 kr.

Många var superarga på bloggen för att jag uppgav att Ahlström lyfte en månadslön på 40.000 kr för en halvtidsstjänst under 2007. Frågan är vad de anonyma personer som hörde av sig då tycker nu?

Bloggen har försökt att nå Mr Ahlström men inte lyckats. Till Corren säger Ahlström:
– Klart att det inte var någon optimal situation och vi diskuterade det mycket, men i det läget såg vi det som den mest praktiska lösningen.

Frågan är hur Ahlström och de andra i styrelsen så grovt kunde missa sin främsta uppgift; att se konsekvenserna av sitt handlande. Å andra sidan var det väl aldrig någon styrka hos den samlingen?!

Nu vet jag och många andra varför Ahlström försvann iväg efter halva årsmötet -08. Detta svider oerhört oavsett vad fakturorna avser!

Källor: Corren, ÅFF, Emfas, Allabolag

31 comments:

Anonymous said...

Det är en skam utan dess like! Vi har haft en hel del odugliga styrelseledamöter genom åren, men Ahlström tar priset. Med sin arroganta inställning och totala ovilja att bygga upp en funktionell organisation, av rädsla för egen person har han med järnhand styrt föreningen käpprätt åt helvete. Som tack för detta unnade han sig att ta hutlöst betalt!

Och hur de yngkryggar som tillät honom ta ut dessa fantasibelopp i arvode för sina handahavanden, kunde tillåta detta är fullständigt obegripligt!

Det är som att våldta någon och sedan ta betalt för "arbetet" av de anhöriga!

Och några stod alltså bara och tittade på!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Mikael Ahlström är en skam för Åtvidaberg och dess fotbollsförening.

ÅFF behöver personer vars hjärta sitter på Kopparvallen och vars hjärna sitter i föreningens plånbok - inte folk med både hjärtat och hjärnan i sin egen plånbok.

Så har det alltid varit, så kommer det att förbli.

Jag kan bara beklaga att vi inte lever på medeltiden. På den tiden visste man hur man tog hand om skurkar!

// Larzzone

anonym said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Är det dags för Mikael Ahlströms personliga hejarklack (Felix och hans kompisar?) att göra entré här igen?

Face it: Mikael Ahlström har betett sig på ett vidrigt sätt mot ÅFF, och förtjänar precis varenda uns av svada som kommer från våra fingrar.

Dessutom liknar han tjock-Steffe... kan vi få en lika som bär på det?

Ouikard said...

Tyvärr har jag känt mig tvingad att ta bort vissa kommentarer. Jag vill och får inte publicera/förmedla sådant som kan uppfattas som hot mot person. Försök att hålla kommentarerna på anständig nivå utan grova personangrepp eller hot.
/Ouikard

Anonymous said...

Ahlström jobba iaf så att spelarna trivdes. Nya styrelsen ser bara siffror och är totalt värdelösa på att se till så att spelarna trivs.

Anonymous said...

Spelarna trivdes!?!?!?!?
Bortskämda snorungar är vad de är. Att fostra spelare är som att fostra barn. Att vela hit och dit som de har gjort förut leder aldrig till något bra. Klara regler behövs. Och det här med siffror är ingen lek. Är siffrorna goda gynnar det även spelarnas plånböcker i längden. Är siffrorna dåliga går ju allt åt helvete. Och det här med bilarna är ju otroligt. Vilka andra anställda får resorna till sina jobb gratis? Inte ens lagligt ju. En spelare har visst nyligen velat ha tillbaka bussarna och sade då: "Det är ju vi som är ÅFF". Man häpnar. Hur i helvete kunde han säga så? Det är ett hån mot oss supportrar inte faan skulle vi byta lag om någon annan öppnade plånboken. ÅFF det är vi som är föreningen trogna tills vi dör och det på riktigt och INTE bara snack som vid flertalet giftemål. Dessutom betallar vi och inte tar betalt!

Anonymous said...

I en perfekt värld växer det upp 22 spelare i samma kvarter runt Kopparvallen. De har sina hjärtan i ÅFF och vinner allt.

Som tur är är det elitfotboll vi snackar. Det finns inte en chans att få 22 spelare totalt hängivna till en elitklubb. Dags att tänka om. Tänk att spelarna jobbar på samma jobb och supportrarna (och spelarna) är "aktieägare" med intresse för goda resultat.

Alla har rätt att kritisera spelarna. Det är bara att göra det bättre själv.

Åshöjdens BK finns inte.

Anonymous said...

De får betalt och ska leverera därefter! Att skriva att vi ska göra det bätte själva är befängt. Spelarna är anställda av oss just därför att vi själva är för dåliga för att spela. Men de är inget annat än spelare. Något äkta hjärta finns inte för klubben och då ska de heller inte uttala sig på detta vis. Spelarnas intresse för laget finns bara så länge som de själva spelar. Vi supportrar är däremot laget troget för alltid och inte är vi bara några sketna aktieägare.Intresse!?!?!? Nä, du det är mycket, mycket mer än så. Laget är vårt liv!

Anonymous said...

Men än värre är det ju med styrelseledamöter. Många av dessa har inget ÅFF-hjärta överhuvudtaget. Spelarna levererar ju i varje fall med det nödvändiga ute på plan, men en sån som Ahlström körde ju allt i botten.

Anonymous said...

Ang Alström skulle jag bli förvånad om han inte flyttade från sockna innan seriepremiären.

Anonymous said...

ÅFF-are = ÅFFs plånbok viktigare än sin egen. Såna finns men är tyvärr inte många.

Anonymous said...

DET ÄR ÄCKLIGT. ÄCKLIGT sjukt av Ahlström!!

Anonymous said...

ni är pinsamma ass ! Hänga ut nån såhär mkt ass trodde ja inte om er! Och om att micke skulle ha tjänat 40 000 kronor från åff i månaden är bara skit snack! Om åff kom med ett förslag att han skulle få 100 000 så är de väl inget o tacka nej till , allstå är det inte micke som har gjort bort sej utan ÅFF ! Micke har jobbat hårt det vet alla som varit därnere!

Anonymous said...

Så om någon jobbar hårt för att ruinera klubben = krossa våra liv så förtjänar denne beröm och ska ha betalt??????????????????

Och 40 000 är inget skitsnack det är sanningen!

Dessutom kan inte ÅFF komma med något förslag. ÅFF det är vi supportrar och tror du att vi skulle betala någon som vill mörda ÅFF!?!?!?!?!?

Att några ynkryggar till styrelseledamöter har godkänt detta är obegripligt. Förslaget kom han med själv. Och att kalla dessa styrelseledamöter för ÅFF är en skymf mot oss alla.

Till sist. Om någon försöker mörda din familj och du försvarar dig är du då pinsam?

anonym said...

Ni måste vara pinsamma stackare som orkar sitta och hänga ut micke och hoppas på att han lämnar åtvid. Pinsamt är vad det är. För det första så tycks inte denna styrelse vara så bra den heller på den moraliska biten. Har hört att en viss mr brommesson spridit det ena och det andra som ingen själ som helst har med att göra utanför åff:s dörrar. Så jg, bromme, tobbe å backen, eller vilka ni är, ni behöver inte hålla varandara sååå mycket om ryggen tycker jag.

Anonymous said...

ÅFF:s dörrar? Ja alla supportrar är ju ÅFF men du menar att de inte har med att göra vad som är allra viktigast för dem? Det är väl ändå så att de som inget begriper är de som är pinsamma!

Anonymous said...

Det verkar som om vissa personer vill att vi ska leva i en forna öststat. Där det var helt okej att handla tvivelaktigt så länge som det inte kom ut till folket. Man häpnar!

Anonymous said...

Vaddå konsultarvode, vad har ÅFF betalat för, egentligen? Har klubben blivit bättre, har spelarna blivit bättre, har ekonomin blivit bättre? Exakt vad har Ahlström gjort som motiverat ersättningen, nån som vet?
/Nollan

Anonymous said...

Nä allt har ju blivit betydligt sämre! Om man anlitar en konsult ingår det ju normalt i avtalet att saker och ting ska uppfylla vissa krav, så i det här fallet skulle han snarare batala till klubben än att ta betalt!

Anonymous said...

Här har du chansen, Ahlström, att berätta din version! Alla vet att du läser bloggen liksom hundratals ÅFF-fans gör så ett bättre ställe att förklara dig kan du inte hitta! Så varsågod, här har du chansen att sudda ut alla tvivel, rykten och påståenden! Fakturorna och avgörandet i rätten kommer fram ändå, bättre då att du som sitter på helheten berättar!
/Nollan

Anonymous said...

nollan / Varför ska han berätta ? Du din patetiska skit ska bara hålla käften , Micke blev erbjuden jobbet och pengarna! När man lägger ner 20-25 arbetstimmar på ett arbete som micke gjorde så ska han självklart ha betalt så eftersom den då varande styrelsen fråga micke snällt , kan du hjälpa oss för lön , micke visst men lönen behöver inte brådska! Skulle du din feta nolla vara VD för ett företag och sen jobba 20 timmar på ett annat ? tror inte många hinner med de o sen är de klart han ska ha lön !!

Anonymous said...

20-25 timmar - tillåt mig skratta hur många tror du inte lägger ner betydligt mer tid på ÅFF i veckan. Och inte bara gratis utan de batalar för det i form av sponsring och annat. En person som skriver som du kan inte ha något som helst förstånd. En enda simpel person menar du är viktigare än en hel idrottsförenings existens som berör 10 000-tals människor in i själen. Riktigt illa är det också om det är sant det som du skriver att de var tvugna att be styrelseledamoten Ahlström snällt för att han skulle agera som den förtroendevalda styrelseledamot han blivit vald till. Och dessutom med pengar! Otroligt svagt av övriga ledamöter och av Ahlström. Att tro att man kan sitta i en styrelse och bara lägga ner 20-25 timmar i veckan på uppdraget är pinsamt!

Anonymous said...

Vart är dessa "10 000-tals människor" på alla ÅFF:s hemma matcher???

Anonymous said...

asså hör på dej , pinsamma du , varför är du sur på ahlström? han fick pengar för att han jobba i ett år , ja fattar inte grejen ? han blev erbjuden en lön som han tacka ja till o ni är arga atthan tog emot den? Asså hör på hur det låter, allvarligt talat . och sen när du srkvier 10 000 ahahh joo visst tjenare dags att vakna ;)
Kopparslagarna innehåller bara fyllon utan fru och barn plus dåligt öl sinne!

Anonymous said...

I Sundsvall, till exempel. Och i Stockholm. Och Malmö, Blomstermåla, Degerfors, Göteborg, Kiruna och Skövde... alla har inte tid eller möjlighet att gå på matcherna. Det är inte orimligt att det skulle finnas 10 000 ÅFF-fans i Sverige, eftersom ÅFF själva drar 3-4000 åskådare när det går bra.

// Utomsocknes ÅFF-are

Anonymous said...

Är det så svårt att folk är arga på dem som vill mörda deras fotbollslag och dessutom ta betalt för det. Han blev inte erbjuden lön utan krävde det! Lön för att köra föreningen i botten. Och vad Kopparslagarna har med detta att göra förstår jag inte. de är vanliga människor med fru och barn, men de värnar extra mycket om ÅFF. Något som du aldrig kan förstå.

Anonymous said...

"asså hör på dej , pinsamma du , varför är du sur på ahlström?"

Svar: För att han har anlitat sig själv som konsult till föreningen (så långt okej i mina ögon) och haft mage att ta hundratusentals kronor i arvode för det, trots att föreningen går på knäna

"han fick pengar för att han jobba i ett år , ja fattar inte grejen ?"

Svar: Ja, han fick pengar, och ÄNDÅ tog han betalt för dessa "sidouppdrag"!

han blev erbjuden en lön som han tacka ja till o ni är arga atthan tog emot den? Asså hör på hur det låter, allvarligt talat .

Svar: Som alla här utom möjligen du har förstått, är det inte i första hand Ahlströms LÖN vi klagar på, utan det faktum att han har tagit ut konsultarvode UTÖVER lönen trots att klubben går på knäna.

och sen när du srkvier 10 000 ahahh joo visst tjenare dags att vakna ;)
Kopparslagarna innehåller bara fyllon utan fru och barn plus dåligt öl sinne!

Svar: Håller man bara på ÅFF om man står i Kopparslagarna? Den retoriken brukar vissa av Kopparslagarna själva ha. Jag har ALDRIG hört den från någon som du, som uppenbarligen INTE är kopparslagare, och som då, enligt din egen definition av ÅFF-supporter, inte heller håller på ÅFF...

ÅFF-are är alla som håller på ÅFF. Ung som gammal, full som nykter, med som utan blå tröja, närvarande eller frånvarande på Kopparvallen.

Anonymous said...

...och lär dig skriva som folk för HELVETE! // samma som skrev förra inlägget

yanmaneee said...

yeezy boost 350
moncler
kyrie 3 shoes
kyrie 6 shoes
balenciaga shoes
ultra boost 3.0
longchamp handbags
moncler jackets
nike epic react flyknit
kd 11 shoes