Wednesday, April 23, 2014

Skämsmössa på!

Ännu en gång har ÅFF lyckats slå i näsan i spegelhuset de vandrar omkring i!

Denna gång genom en högst pinsam historia om saknat arbets- och uppehållstillstånd för Mommo o Dogbe. Fotbollskanalen.se, som avslöjade affären slog på stort och efter citat från svensk fotbolls dramaqueen nr 1 Gerhard Sager antydde att ÅFF kommer förlora alla spelade matcher med 3-0. Det kommer naturligtvis inte att ske. Poängavdrag för ÅFF möjligen. Eller böter. Hellre poängavdrag än böter. ÅFF har inte råd med böter...

MEN frågan är var det egentliga ansvaret ligger. Jag kan ju tycka att Förbundet som licensierat spelaren för 2014 går i god för att spelaren har alla tillstånd för att kunna delta. Varför ska man annars ha en licens??

Så ska det utdömas något straff känns det väl mer troligt att det kommer från en civil domstol då Abubakari och troligen Dogbe har brutit mot svensk lag. Även om det inte ska vara straffbart att begå olagligheter utan uppsåt...

Detta resonemang är säkert ingenting som farbröderna på Förbundet kommer ta hänsyn till. Det finns säkert nån paragraf som lägger ansvaret på klubben istället för att de ska inse att det är de själva på Förbundet som låtit Mommo spela i 5 matcher utan att reagera. Varför finns licensen egentligen??

Visst -  det är ett grovt misstag av ÅFF att inte ha bättre koll men det är också mycket pinsamt att ett pressmeddelande från ÅFF kommer så sent som 6 h efter att nyheten släpptes. Och när det brinner som bäst i "tryckpressarna" runt om i landet finns ingen pressansvarig som de anställda och styrelse kan hänvisa till. Det känns minst lika tomteaktigt som att inte ha koll på arbetstillstånd för truppen. Truppen som är det viktigaste ÅFF har.. Man blir CHOCKAD!!

Som sagt om det ska bli straff så ska SvFF ta detsamma. Förklaring Följer från ÅFF. Hoppas den är motiverad.

Man skäms som ÅFF:are...

4 comments:

Anonymous said...

Jag förstår att det är svårt att tänka själv om man bor i åtvidaberg. Inaveln där gör att de flesta åtvidsbor inte kan gå och yänka samtidigt.

2004 uppstod ett liknande problem med Alfonso i Malmö. Då fanns det en lucka i regelverket som gjorde att en spelare kunde få spellicens av förbundet trots att denne inte hade arbetstillstånd. Det löste man genom att därefter föra in i regelverket att en spelare som inte har arbetstillstånd är okvalificerad. Det är upp till klubbarna att se till att alla papper är i ordning, det har man inte gjort i det här fallet.

Uppritigt sagt så är det så jävla amatörmässigt att det skäämer ut hela fotbollssverige att ett jävly bylag som åtvidaberg spelar i högsta serien. När man nollat poängen de tagit hittills så hjölper det förhoppningsvis för att påbörja resa dit ÅFF hör hemma, i divsion 2.

Anonymous said...

Se där, då fick vi lite mer information om hur reglerna för licensen är. Inte helt oväntat var det förbundet som såg till att minska (eller fly från) sitt ansvar. Kontentan måste ju vara att så länge föreningen betalar för licensen så ser SvFF inga problem att utfärda den.

Sedan kan man ju diskutera vem som skämmer ut sig, men ÅFF kan ju inte gärna skämmas för att de spelar i en liten ort (eller by som vissa kallar det). Det är väl i så fall alla lag från större platser som inte gör bättre ifrån sig som borde skämmas?

K Nordin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ouikard said...

Haha. Det du menar är alltså att MFF var minst lika amatörmässiga 2004 som ÅFF är nu?!!
Att du inte skäms!
Your argument is invalid..