Monday, April 21, 2014

ÅFF - Gefle IF 2-2 (1-1)

Mmm, det är svårt att vinna en match när man släpper in två mål. Det jobbiga med baklängesmålen är sättet de kommer till. Otroligt lättvindigt och det krävs liksom inget extra ordinärt från motståndaren. De bara rinner in liksom. Asstörigt. Även denna gång bär nummer tre i blått en stor skuld. Tyvärr. Men han betalade tillbaka med en klacklobb i mål och ÅFF kunde rädda en pinne.

Gefle är hyggligt bra. Stabila och jobbiga att hantera. Många tänker nog; Gefle - yes tre pinnar. Det var länge sedan det var sant.

2-2 är väl okej med tanke på hur det såg ut i första halvan och att ÅFF låg under två gånger i matchen. Gefle gör lag dåliga. Och de gör även att det ser ut som skit för ett spelande lag som ÅFF.

Glädjeämnet var dock Allan som jag tycker är en enorm tillgång för hela klubben. Innan säsongen tänkte jag nog lite, jaja han höjer stämningen i truppen och sprider rutin men Allan är viktigare än så. Idag fick han gå in rätt tidigt i matchen efter Dannes skada (hoppas det inte är för allvarligt med Danne som varit topp tre i ÅFF länge) och städade rent och gör jobbet fullt ut... nästan. Kanske borde han rytit åt nr 3 att denne hade sin gubbe bakom ryggen vid Gefles andra mål?!

För övrigt gjorde ÅFF ingen vidare insats som lag eller individuellt bortsett från Martin C som var lite bättre.

Spelarbetyg:
Fimpen - 2
Anton - 2
Danne - 3
Månz - 1
Dahlén - 2
Martin - 3
Mommo - 2
Sjölund - 1
Pligg - 2
Santos - 2
Owe - 2

Man of the Match - ALLAN OLESEN

Not: För några ögonblick i andra halvleken kände jag att jag njöt o kunde slappna av. Konstig och nygammal känsla för mig på Kopparvallen. Sist var nog halvliggandes på träplanken runt typ 1992... Oroande dock att ÅFF låg under med 1-2 i matchen...

No comments: