Saturday, April 12, 2014

ÅFF - Falkenberg 2-0 (0-0)

Falkenberg var nära att lyckas knipa en pinne vilket var deras tydliga mål med resan till Östergötlands Shangri-La. Men det var innan Owe kom in och satte en strut och sedan spelade fram Zatara till en strut till.

Ja, alltså matchen var riktigt trist att se. FFF backade hem för fullt vid minsta bolltapp och höll hela laget på egen planhalva. ÅFF å sin sida hade lite svårt att få fart på bollen och passningarna. Jag är ändå mycket nöjd med tålamodet ÅFF visade även om det blev lite väl många långbollar emellanåt. Men faktum är att FFF inte skapade en enda farlig målchans på 93 minuter. Bra där ÅFF!!

Viktor Sköld togs hårt av sina gamla lagkompisar och fick inte uträttat ett enda jota. Han visar en svag kurva och steget från SE till AS tar nog lite tid.. Dock ser jag inte Owe som en utmanare i startelvan, snarare ZATARA!!

Domaren missade en solklar straff som Owoeri skulle  blivit tilldelad. Jag har kollat repriser och försvararen sprkar på Owe och inte bollen... Som tur var avgjorde inte den uteblivna signalen något nämnvärt.

Skönt att se Skrabb komma in och visa att han platsar även om han inte heller är en startspelare riktigt än.

Som sagt, passningarna gick för långsamt och slogs inte med full precision. Dock känns Mommo spela som i en egen högre division just nu! Kanonmatch av Mommo!

Lättast är nog att beskriva matchen likt ett rejält magknip med -ja, ni fattar hur det brukar sluta...

Härligt med 7 pinnar efter 3 matcher. För en stund ledde ÅFF serien...

Spelarbetyg:
Fimpen - 3
Anton - 3
Danne - 3
Måns - 2
Dahlén - 3
Martin - 3
Mommo - 4
Sjölund - 3
Pligg - 3
Santos - 2
Viktor - 1

Man of the match: MOHAMMED ABUBAKARI och Owoeri som joker

3 comments:

Anonymous said...

Ah hej där! Idag var det långt till Kopparvallen, så det blev tv-soffan... Förlåt!
Och soffan var ok, det var stundtals fara för att just soffans mjuka kuddar segrade. Kanske nickade jag till också, för det var ett riktigt sömnpulver som serverades.
Serien har nyss startat så farten är väl inte uppe än? Gåfotboll eller lyrboll borde ha en helt egen liga att kriga i och där heller ingen domarinsats behövs. Nä nu har serien startat och vi kommer snart (?) att få se fotboll som spelas på marken och med högt tempo med ett tillslag i passningarna! Kom igen, ÅFF, fall inte in i fotbollsdödarnastråkfotboll. Kör på.
Som sagt, jag såg matchen från soffan i sällskap med Lill-Erik som kommentator. Han tycktes vara imponerad av FFF:s sätt att försöka "ta en 1-poängsseger" genom att nåt 1-9-1-system. Konstigt. Och inte såg han eller domarn den solklara straffen när Owoeri fälldes av ett långben.
OK, referatet på bloggen är helt ok liksom betygen.
Heja Verkebäck

Anonymous said...

Skönt att Abubakari är tillbaka i gammal god form efter en svagare höst. Annars är gammal äldst som det brukar heta/vara. Fimpen , Danne, Dajja och Pligg är bra som vanligt.

Anonymous said...

Segt var ordet.
Försökte få upp tempot genom att titta på inspelningen i dubbla hastigheten, men jag somnade ändå... Fördelen med inspelningen var ju att det bara var att spola tillbaka och se målen :-)

Det jag hann se var ändå precis som väntat att Falkenberg backade hem med hela laget för att kunna sno åt sig en poäng, men den taktiken orkade ju grabbarna till slut jobba sig igenom. Gött!

Frågan är om FFF är ute efter att göra en bra insats, vinna matcher eller om det räcker att sluta före Halmstad BK när säsongen är slut?

Får höra av malmöiterna på jobbet att det är roligt att bucklan får komma till Kopparvallen i höst, men vem vet, med det här spelet kan det kanske bli av en annan anledning än de har tänkt sig!