Monday, April 7, 2014

Kalmar FF - ÅFF 2-2 (1-1)

Så oerhört orättvist. ÅFF var väl värda tre poäng men ett icke fullgott försvarsjobb kostade två mål och två poäng. Och inte för att säga för mycket så gjorde Danne Halling en av sina bästa matcher i ÅFF och Dahlén gjorde sin hittills bästa match i ÅFF.

ÅFF stod för en imponerande utspelning av KFF i första halvlek, dock utan att vaska fram de riktigt heta målchanserna. Martin och Abubakari fixade biffen och Abu kunde pricka in en bredsida i krysset fullt rättvist. Strax efter det kom KFF i en slumpad långboll som Månz virrade upp i luften och tappade kollen på och vips 1-1 från ingenstans.

Santos satte sedan vad som borde varit vinnarmålet snyggt placerat efter ett mycket fint förarbete av Sjölund. På övertid av övertiden kom kallduschen! Försvarsslarv av Månz again. Tungt för Månz men han måste få lite tid att spela ihop sig med en av AS bästa mittbackar Kaiser Danne!

Orättvist var ordet. Riktigt tungt tapp. Men ÅFF visar att de kan spela ut både Elfsborg o Kalmar FF det är värt nåt!!

Bäst i ÅFF var i ordning: Danne, Dahlén, Sjölund, Santos, Fimpen, Abubakari och Anton.

Tyvärr kom Sköld bort helt o hållet och det kan nog bli svårt för honom att behålla startplatsen men givetvis ska han spela mot FFF på lördag.

Inga spelarbetyg p g a TV-match

Man of the Match: Danne Hallingström - Denna GIGANT.

1 comment:

Anonymous said...

Jag håller med dig i det mesta!

Framför allt att Dahlén gör en riktigt bra match precis som mot Elfsborg. Förra året tyckte jag han befann sig på halvdistans mest hela tiden i försvaret och aldrig gick nära motståndaren, men nu är han resolut i sitt agerande och äger sitt hörn av planen!

Och så Santos som imponerar med ständiga löpningar och en vilja att föra bollen, vilken skillnad mot förra säsongen!

Däremot är jag inte lika imponerad av Sjölund som du. Han gör ett fantastiskt jobb hela tiden, men lite för ofta försöker han hitta in med bollen rakt fram eller med för snål marginal ut på kanten, trots att det finns gott om plats, vilket tyvärr leder till spelvändningar mot laget. Och så en sån dumhet som handsen - en varning till och han är redan avstängd. Odisciplinerat.