Monday, July 29, 2013

ÅFF - IF Elfsborg 1-1 (1-0)

Satte och väntade mig en kross av EIF med tanke på uppehåll för Åtvid och ett Elfsborg i rullning men vips så blixtrade Santos till med en genial passning till en fristående Owe som kunde trycka dit den i närmsta kryss. Underbar start och superviktigt! ÅFF var bra i första, till och med mycket bra. Bra fart på bollen och god rörlighet. Kanske var det värmen som tog ut sin rätt på tempot för i slutet på första var spelet sådär...

Mohammed (Bäst i ÅFF) kunde ha dödat matchen tidigt men bredsidan (efter ett av ÅFF:s i år superdupersnyggaste anfall) gick strax utanför stolproten efter ett totalt uppsnurrat Elfsborg. GODIS!

Fimpen räddade sin vana trogen en i o f sig svagt slagen straff från Banguras korta ansatsspark. Denna FANTOM på straffar har ett straffacit som saknar motstycke i modern Svensk fotboll!! FANTASTISKA FIMPEN!!

I andra halvlek hade tog EIF tag i taktpinnen och hade ett fåtal fler chanser än ÅFF och Johan Larsson tilläts göra en kopia på hans mål från förra året. Skillnaden var nog bara att han bytte hörn.

Matchen slutade alltså 1-1, ett resultat som gör att båda lagen tappade lite toppkänning men som jag, och de flesta ÅFF:are är helt klart nöjda med...

En undran: Varför vattnades inte planen i halvtid?? Högt bolltempo gynnar ALLTID ÅFF!
FORZA

Spelarbetyg:
Fimpen - 5
Anton - 4
Danne - 5
Moberg - 5
Dahlén - 3
Zatara - 3
Mommo - 5
Sjölund - 3
Pligg - 3
Owoeri - 3 MÅL
Santos - 3

Man of the match - FIMPEN GUSTAVSSON

No comments: