Sunday, May 3, 2015

IFK Peking - ÅFF 2-1 (0-0)

DAHLÈN - BLÅ KASTAR TILL BLÅ!

En ganska dålig match kvalitetsmässigt. Ganska dålig underhållning för att vara ett derby. Peking var värda att vinna men med lite tur (det som ÅFF inte har med sig hittills) hade ÅFF fått med sig en pinne.

Men ÅFF har ingen tyngd i anfallen. Lite spets, men ingen tyngd.

Dahlén gjorde en Behrang Safari och kastade rakt i famnen på motståndet och det avgjorde matchen. Så är det. Fimpen var magnifik men vad hjälpte det. Jo det gjorde att det var liv i matchen till slutsignalen.. men ÅFF var aldrig nära förvisso.

ÅFF hade en Kalle-Anka-uppställning från start men den beror ju helt o hållet på allt som saknats hittills. Hjälp någon.

Min käre kusin som håller på Peking (ja jag vet) sa något klokt och träffande som vanligt efter matchen; "IFK var rädda för att förlora medan ÅFF inte hade viljan att vinna". Tyvärr måste jag hålla med.

Spelarbetyg:
Fimpen - 5
Lorentz - 1
Månz - 3
Danne - 4
Silva - 3
Dahlén - U
Pligg - 2
Albornoz - 1
Martin - 2
Owe - 2
Viktor - 1

Kolla in vilka ojämna betyg. Det ska inte gå!! Men just nu är ÅFF helt ute o svävar i en varmluftsballong..

Man of the Match: Henrik "Fimpen" Gutsafsson

2 comments:

Anonymous said...

Du kan inte bara haka upp dig på ett inkast. Det hann hända mycket mellan inkastet och målet. Nej för stor respekt och en felaktig laguppställning
gav IFK segern. Tur och otur bruka jämna ut sig i matcherna och lagen brukar få de poäng de förtjänar. IFK är helt enkelt ett bättre fotbollslag just nu med ett självförtroende som ÅFF spelarna saknar.

Ouikard said...

Helt rätt. Men jag ville nog bara understryka att fokus måste finnas även under ett inkast. Jag vet inget lag i världen som de fyra-fem senaste åren kastar sämre inkast än ÅFF. Man skäms.