Monday, May 11, 2015

ÅFF- Djurgårdens IF 2-3 (0-1)

Den tyngsta förlusten på flera år. Oerhört tungt. ÅFF var värda mycket mer än så här i denna match. Jag som trodde det var på väg att vända resultatmässigt, men icke.

Så tungt.

ÅFF lirar bra men hörnor o frisparkar är liksom bara att bortse ifrån. Det är djupled och långskott som får bli melodin framöver. Och att utgå från försvarsspelet. Månz MÅSTE upp i nivå nu! Det håller ju inte att lalla omkring.

Jag KAN INTE FATTA varför Ruben och Martin byter plats då och då under matcherna. Istället för att nöta in utpräglade spelmönster med van omgivning så framkallar det ju endast förvirring i det egna laget. Om tanken med sidbytena är att ställa till det för motståndaren så FUNKAR DET INTE. Denna match hävdar jag att första målet kom till för att Martin inte gör jobbet mot Haris. Det hade Ruben gjort! Det var så tydligt och ändå gör man inget från coachhåll.. Oerhört jobbigt att se.

Pligg gör sin bästa match på två år och får ändå ingen utdelning för det. Oerhört tungt.

Spelarbetyg:
Fimpen - 4
Lorentz - 2
Danne - 3
Månz - 2
Dahlén - 2
Martin - 1
Ammar - 3
Pligg - 4,5
Ruben - 3
Owe - 3
Viktor - 2

Man of the Match: KRISTIAN PLIGG BERGSTRÖM!

4 comments:

Anonymous said...

Håller med dig i vad du skriver. Pligg och Fimpen gör starka insatser men det kollektiva försvarsspelet måste bli betydligt bättre. Med två eller fler insläppta blir det näst intill omöjligt att vinna matcher. Så här i efterhand skulle vi ha betalat Moberg en miljon i årslön. Det hade lönat sig.

Anonymous said...

Nja, det jag såg av Moberg sist i förlusten mot HBK (visst var det HBK?) så gjorde han ingen glad heller.
Men övriga laget måste upp i nivå! Det är svårt att sätta fingret på vad som saknas...

Anonymous said...

Jag vet att du gillar Hallingström, men det går inte att bortse att han varit borta för många matcher för att ha den rätta tajmingen och blicken för spelet.

Månz å sin sida verkar tappa orienteringen helt när det kommer en lyra in mot centrala straffområdet. Det är inte ofta han hamnar där bollen kommer ner.

Tyvärr en 1a eller extremt svag 2a på mittbackarna i min bok.

Nej, det som saknas är en mittback med förmåga att placera sig och nicka bort bollen. In med Kalle Engquist!!

/Johan

Anonymous said...

ÅFF med sina småväxta kan inte i match efter match fortsätta med sina ballonger från backlinjen och som nästan alltid tas om hand av motståndarna. Det är fotboll som den spelades för 30 år sedan! Idag spelas fotboll på marken och med snabba precisa passningar, som händelsevis vid första ÅFF-målet ikväll! Det är plågsamt att se de förvirrade uppspelen som oftast övertas av motståndarna, spela på marken med så få tillslag som möjligt och ge bollhållaren alternativ genom att springa i luckorna! Sidledspel och bakåtspel är inte modellen, hur gammal är egentligen Hansens spelidé?
Nu ser vi framåt, det som varit är glömt och Hallingström får snart upp samma fart som Pligg!
(Jag tror att det kan vara dags för Janne Olsson att ta på sig tröjan igen, då skulle vi slippa se spel på tvären! FRAMÅT är dr det som gäller. Med fart!

Morsning