Monday, September 29, 2014

ÅFF - Helsingborgs IF 1-2

"- Är Plugg med ikväll?" frågade mitt syskonbarn som gjorde sin första match på Kopparvallen. "-Men han Chipp då?"...

En ganska trevlig tillställning blev det och ett lite orättvist resultat. ÅFF var helt klart värda poäng i denna match.

Innan matchen förklarade Swärdh att ÅFF skulle fokusera på ett snabbt kantspel då HIF:s svagheter var just försvarsspel på kanter och mot inläggsspel. Hmm var tog den tanken vägen i matchen kan man undra?!? Inte mycket till snabbt kantspel blev det. Snarare en liknande taktik som rådat de senaste bortamatcherna. Men det borde faktiskt gett mer utdelning än detta.

ÅFF bjöd på två mål (läs Fimpen) och borde väl egentligen gjort mer än ett mål framåt. Ett väldigt piggt inhopp av Simon Skrabb lyste upp mörkret en del mot slutet. Annars var Tom P dominanten på plan ihop med Mommo. Den senare skulle vara ännu bättre om han vågade lira lite lite mer framåt än i sidled. Pontus tar små steg framåt men måste öka på passningsprocenten och passningssnabbheten. Men det kanske kommer?!

DOCK kan man inte sticka under stol med att ÅFF kändes lite avslagna och räknar sig själv som klara för AS 2015. Möjligen är det så men jag har verkligen inte tagit ut något ännu. Det var inte FULLT TAGG i denna match och det är FAKTA!

Spelarbetyg:

Fimpen - 1
Allan - 2
Danne - 3
Månz - 3
Pontus - 1
Martin - 2
Mommo - 3
Tom P - 4
Pligg - 3
Owe - 2
Santos - 3

Man of the Match - Tom Pettersson

2 comments:

Anonymous said...

1-1 hade känts naturligt. Straffen kändes mer än onödig.
Tom hyllas av många. Som vattenbärare i ett utsatt läge har han mer än väl fyllt sin funktion men med hans inträde försvann också spelet på mitten.
Det avvaktande spelet i backlinjen går väldigt långsamt och motståndarna joggar in i pressen och läget för kantspel blir låst. För mig är Tom en given mittback tillsammans med Halling.

Anonymous said...

Håller inte riktigt med. Tom är bra på mitten. Däremot tycker jag nog att Gustav Jansson borde få chansen som målvakt. Vid deras andra mål hade en målvakt med lite längd gått ut och styrt undan bollen. Annars ett fall framåt spelmässigt där marginalerna inte var med oss.