Friday, September 27, 2013

Mjällby AIF - ÅFF 0-1 (0-1)

En riktigt skön seger mot "hatlaget" Mjällby. Det var visst 14 år sedan det hände att ÅFF åkte hem med segern från Sveriges blindtarm. Härligt. Segern betydde att kontraktet för 2014 bärgades. Helt underbart och fantastiskt! Sportgruppen kan börja jobba på allvar redan nu. Viktigt!

Matchen var mycket bra och stabilt genomförd från början till slut av ÅFF. Kristian Pligg Bergström klev in på innermittfältet och låg helt klart bakom segern. Frisparken på Zataras hövve satte ribban för Pliggs insats denna kväll. Håller verkligen tummarna att Pligg fortsätter. Flera matcher i år har han varit bäst i laget och när Pligg går lite sämre, då går ÅFF riktigt illa. Zatara är i ett skönt stim och visar äkta klass och självförtroende med bollen. Men den som tog största steget framåt (eller tillbaka på vanlig hög nivå) var nog Anton Tinnerholm! Han har svajat lite under året men var klockren igår. Skönt lyft.

Danne visade vad han betyder för försvaret och Moberg var kanoners under hela matchen. Även Sjölund och Dahlén var mycket bra. Zhubi satte en skön defensiv tackling. Mer sånt och startplatsen torde vara din Zhubi. Lite segare gick det för Santos som inte fick sätta sina lägen. Fimpen kanon! Som sagt en riktigt stabil 1-0 seger!

Inga spelarbetyg p g a tv-tittad match.

Man of the Match: KRISTIAN BERGSTRÖM

No comments: