Sunday, April 21, 2013

ÅFF - IFK Göteborg 1-2 (0-0)

En match i högt tempo som präglades av Blåvitts eviga djupledsbollande till en början. Moberg och Silva hade dock full koll på Hysén (till vem som bollarna i blåvitt slås) och det såg realtivt säkert ut bakåt. Framåt då? Nja inken tinken egentligen förrän i den 42:a minuten då ÅFF fixade några avslut med Daniel Sjölunds totala friläge som lax på löken. Givetvis måste ett sånt läge sitta när man möter Allsvenskan nuvarande ledare. Det ges inte så många sådana chanser mot ett lag som IFK. Med den chansen bränd kändes det inte särskilt bra i halvtid...

I andra kom en rejäl kalldusch i en omställning (vad annars?!) från Blåvitt och målet kändes alldeles för enkelt utfört för att inte hänga ut backarna i ÅFF. På tal om enkelt... Vid mål två för IFK så gjorde inte Anton jobbet med att stå på rätt sida i försvaret och två noll i baken blev ett surt faktum.

Med lite smarta byten från Swärdh så kom dock ÅFF tillbaka i matchen genom en rush av Zhubi som passade snyggt till MÖLLER som tryckte dit den. Två inhoppare som i den 89:e min utför ÅFF:s första djupledsanfall på hela matchen och bom smack - mål direkt.

ÅFF stångade huvvet mot en vägg i 89 min med ständiga bolltransporter och lösa luftpatejer till inlägg. Det tog för lång tid i denna match innan det insågs att lösa inlägg mot en mötande forward inte ger utdelning mot ett sådant försvarsspel som Blåvitt gnuggat på i flera säsonger.

Ett extra omnaämnande till Emmanuel Dogbe som kommer in efter ett tidigt byte och är mycket bra matchen igenom. Det finns hopp för Dogbe mot "kortväxta" mittfält! Möller sätter en strut! Kanske dags att jobba in honom i startelvan snart..

Spelarbetyg:
Fimpen - 3
Dahlén - 4
Da Silva - 3
Moberg - 4
Anton - 2
Pligg - 4
Sjölund - 4
Tom - 3
Christensen - 2
Prodell - 1
Zatara - 1

Man of the Match: Erik MOBERG i konkurrens med DOGBE

En bengal tändes i samband med matchen! (dock på andra sidan kanalen)

3 comments:

Anonymous said...

jag tycker nog att Prodell är värd ett högre betyg. Han gör enlig mig sin bästa allsvenska match för i år. Däremot Zatara fög som en vante mot tuffa innerbackar. Det går inte att köra ner huvudet och köra på egen hand.

Anonymous said...

Såg vi samma match? JAG tycker att referatet är OK, och delar det mesta utom betygen som genomgående blivit för höga. Sänk betygen med en enhet på varje gubbe, ja, jag vet, några får då streck i betyget och det kan vara rätt!? Framförallt måste spjutspetsen Prodell åstadkomma mer för att förtjäna bättre. Och visst är det senfärdigt av snälle Swärd att inte byta in Möller tidigare!. Nu måste vi börja tro att vi KAN spela fotboll, var är mentala coachen nånstans?
Kom igen!

Ouikard said...

Bara för att laget får stryk tycker jag inte betygen ska vara låga.. Det var en match i högt tempo mot Allsvenska ledaren och ÅFF kunde lika gärna vunnit.. Vad är problemet??