Wednesday, April 9, 2008

Det ser mörkt ut med ljuset!

Kopparvallen saknar belysning. Utan belysning - ingen match på lördag.

Belysningen har hängt som ett mörkt(!) moln över ÅFF i två år!! Själv jobbar jag alltid bäst med kniven mot strupen och det verkar gälla ÅFF också. ÅFF var med på beslutet att alla arenor i AS och SE skulle hålla en viss lumen. Det var fyra år sedan man godkände det.

(...Arenabolagets interimsstyrelse skulle träffas för första gången igår, tisdag... )

Arve Eid säger idag till Expressen att det finns ett team som nu jobbar heltid för att fixa iordning Kopparvallen så att den kan godkännas av SvFF till den 12 april.

Frågan är om det inte räcker med en liten ficklampa på träläktarens tak för att nå upp till kravet 800 lux. Matchen spelas kl 16 för hundan!

Rött kort till SvFF om de inte godkänner dagsljus!

Som bloggen tidigare siat kommer inte 800 lux understigas för dagsljuset förrän den 8 sept kl 19 mot Falkenbergs FF. Basta!

1 comment:

Anonymous said...

Beslutet om att arenorna skulle ha ljus kom år 2004, vilket oxå ÅFF röstade igenom. Anledningen till att ÅFF har genomfört detta är dels att pengar inte funnits, dels oförmåga av dåvarande styrelse. Jag förstår SvFF's beslut om att inte ge ÅFF godkänt om godkännande av Kopparvallen. Man har haft 4a år på sig, varför ska man då skjuta på det i 2 veckor? Och om SvFF "släpper igenom" ÅFF's krav så kommer flera lag sedan att "utnyttja" det beslutet när till när dom ska ha igång sitt ljus.

Rätt av förbundet att inte ge Bruket dispans till spel på Kopparvallen på lördag. Hur mycket jag än tycker att det är märkligt att bara för 1 match. Men det är en princip sak. 4 år = 208 veckor. Varför skulle man då skjuta på detta i ytterligare 2 veckor.