Monday, October 27, 2014

AIK - ÅFF 4-1 (3-0)

Friends Arena. Detta sorgliga bygge. En ganska ogästvänlig plats. Ett misslyckat skrytbygge. En tragisk kloss i fotbollssverige. Trångt utanför och ENORM inuti. Där spelar AIK sina hemmamatcher. Stackars stackars AIK:are.

ÅFF kom till Sveriges skämsbygge igår och skulle lira match. Det blev en ganska tråkig match. ÅFF gav inte järnet och heller inte AIK. Och så fort ett lag slappnar av så finns det läge för motståndarna att hugga. Precis det gjorde AIK hela tre gånger på ÅFF redan i första halvlek.

Sanningen att säga så bjöd ÅFF AIK på enorma ytor vid alla målen. Backlinjen - framförallt Pontus N och Allan O stod helt sonika och glodde på när AIK anföll. Sanslöst. Det är trist att skriva men dessa två herrar räcker inte till i något Allsvenskt lag.

Allan är för långsam och snäll. Pontus är för seg och feg. Pontus markering på hörnor och inlägg är lika synlig som en u-båt i skärgården.

För övrigt så hade väl alla inte riktigt huvudet med sig. Det är svårt att tagga till ordentligt när matchen bara gäller placeringar och man är på väg bort från klubben. Tom P däremot visade verkligen krigarvilja trots att han sedan länge är klar för Blåvitt! All respekt för TOM P! Santos gör mål igen och stärker aktien. Någons aktie som inte behöver stärkas är ju Pliggs. Trots det var han bäst i ÅFF igår. Och jag vidhåller - det är kul att se ÅFF spela trots vissa djupdykningar såsom denna.

Bara en match kvar i år! Snyft!

Spelarbetyg:
Fimpen - 2
Allan - 1
Danne - 2
Månz - 2
Pontus - U
Martin - 2
Mommo - 2
Tom P - 3
Pligg - 3
Owe - 1
Santos - 2

Man of the Match - Kristian Pligg Bergström

1 comment:

Anonymous said...

Jaha, det lackar mot jul och några i vårat lag kanske tänkte på just det...
Visst var det oinspirerat och slött på sina håll, ska man byta klubb (detta vansinne att sådant får göras under pågående serie!) så finns annat i huvudet, trots tränares och några andra tro på "proffsighet" och rädsla för att skada sig. Nåväl, AIK var snäppet över oss idag, inget att hymla med!
En intressant iakttagelse om regeltolkning när en spelare sliter av sig tröjan som målgest att det är texten på undertröjan som avgör påföljden. Att det skulle vara ett utslag av spelförståelse eller annat från domarens sida är ju befängt! (Swärd, vad menar du?) Men, spelar roll? Nä, inte ett dugg!
Peking spelade fast sig i AS för en säsong till, på håret, och lika bra det, nu får vi ju ett par derbyn nästa år också:-)
Inga mer kommentarer om spelarna annat än att din analys och betyg är OK. Måtte inte Pligg lägga av!!