Monday, May 12, 2014

ÅFF - BK Häcken 1-0 (0-0)

Känslomässig berg-o-dalbana! Detta blev ju skönaste seger hittills i år och förra matchen mot Snok var den värsta förlusten. Snabba svängar!

Snabba svängar blev det även i matchen. Det var mycket mycket löpning i ett spel som stundtals påminde om en basketmatch. Fråga spelarna i ÅFF. De måste vara osedvanligt trötta i benen efter miltals distans under matchen. Mest tror jag Viktor Sköld sprang, följd av Anton Tinnerholm och Pligg Bergström.. Viktor var totalt körd när han stapplade av och sjönk ihop som en säck potatis på bänken.

Ja, jag tyckte det var en rolig match. Spännande och taktisk. Häcken hade massivt tryck i början av andra och borde väl fått in minst en chans. Men Danne o Silva funkade fint och höll undan! Och plötsligt fick Pligg bollen långt ner på egna halvan och lade en fin bredsida till John Owoeri som satte fart. Full fart framåt. Han tog med sig bollen ända in i straffområdet och fintade backen och lade in bollen vid närmsta stolpen! MÅL!

Ett mycket fint mål av Owe på en fin pass av Pligg! Underbart. Väntan på slutsignalen blev lång och ÅFF har en del att lära av t ex IFK Peking hur man dödar en match. Men ÅFF fick ju lite hjälp av Johannesson som alltid tar extra tid och är omständlig innan han sätter igång spelet. Varför snackar du så mycket när du blåst av Johannesson?

Ett litet kurr uppstod mellan en dålig förlorare i El Kabir och matchens dynamo Tinnerholm. El Kabir är en ful fisk... men bra när han har bollen...

Underbar seger ÅFF!!!

Spelarbetyg:
Fimpen - 2
Anton - 4
Danne - 4
Silva - 3
Dahlén - 2
Zatara - 2
Sjölund - 2
Mommo - 4
Pligg - 3
Santos - 1
Sköld - 2

Man of the Match - JOHN OWOERI!

3 comments:

Anonymous said...

Jämn match mellan två lag vars spel påminner om varandra. Skillnaden mellan lagen är tyvärr att Häcken har ett fungerande forwardsspel.
Känns som ÅFF står och faller med Silvas bak-lår för tillfället. Känns som en skör tråd.
För övrigt verkar ordentliga tacklingar vara otillåtet samtidigt som tackling i ryggen verkar helt OK i dagen AS?

Anonymous said...

jag tycker nog att Viktor skjöld är värd en trea. Hans bästa match för i år. Sedan tycker jag nog att taktiken med lågt försvarsspel var lyckad och att vi hade minst lika många klara målchanser som Häcken.
Anton T bäst på plan i en backlinje som med Da Silva fungerar perfekt.

Anonymous said...

Bra jobbat!
Bara en kortis om Johannesson och hans snackande. Han brukar göra sina försök att vara en just gubbe och vara kompis med alla... och där ingår att i tid och otid gå omkring och snacka med spelarna och inlåta sig i ordväxlingar som han inte klarar ut. Det ger dålig smak i munnen, Johannes! Bättre att hålla en rak linje och skippa snackandet hit och dit. Det ser om inte annat lite löjligt ut. Och tilltala spelarna med deras förnamn är en annan lite märklig hållning i "kompisandan". En domare ska vara domare och inget annat.