Sunday, May 19, 2013

IFK Peking - ÅFF 2-1 (1-1)

Usch. Att åka till Parken i Peking är som att besöka Bilprovningen, Tandläkaren, Skatteverket och Posten på en och samma gång. Det är inget vidare. Inget där är som det man trivs med.

Det känns riktigt surt att konstatera att ÅFF kammade noll denna gång. ÅFF har "rånat" Peking på poäng de senaste åren men denna gång kunde de blåa inte stå emot tyngden som IFK använder som ett effektivt vapen mot snälla, oskyldiga blåvita hjältar.

Andreas Johansson (tvi vale) har verkligen smittat av sin tjyvknepsfilosofi på övriga lagkamrater. Senast ÅFF hade något i närheten av "ful-lir" var väl när Andreas Thomsson sprang omkring och tryckte pekfingret i ryggen på motståndarna. Detta spel måste tyvärr till i matcher mot lag som IFK. ÅFF saknar verkligen en sån gestalt i dessa matcher.

Orättvist var det! Jo det var det. Det kändes helt lugnt i halvlek vid 1-1 och jag trodde att det skulle ordna sig med att ÅFF skulle fortsätta mala och få in ett eller två mål till. När Peking får in 2-1 så drar Andreas J i taktikbromsen och allt blir svårt för ÅFF.. Jag var inte nöjd med 1 p i denna match.. nu blev det noll!

Det var flera i ÅFF som var väldigt bra idag. Moberg och Danne definitivt men även Abubakari och helst Anton Tinnerholm. Någon som hade två träben var tyvärr vårens stjärnskott Imad Zatara. Han hade inte många rätt idag! Felpass, kassa mottagningar och stress var dominerande ingridienser i Zataras Müsli idag.

Härligt inhopp av  JOHN OWOERI igen. Startman mot Mjällby på torsdag!

Spelarbetyg:
Fimpen - 2
Dahlén - 2
Danne - 4
Moberg - 4
Anton - 4
Pligg - 3
Sjölund - 3
Mommo - 4
Christensen - 2
Zatara - U
Prodell - 3

Man of the Match - Mohammed ABUBAKARI

3 comments:

Anonymous said...

Håller med i mycket. När det krävs 65% bollinnehav och 10-15 hörnor för att göra ett mål blir det svårt att vinna matcher. Tycker Sjölund och Pligg var väl så bra som Momo. Med Zatara till höger och Owe på topp har vi en vinnande uppställning.

Anonymous said...

Som vanligt en bra analys och jag håller med i allt. Nästan. (Dessa lösa passningar och framförallt hemåtsparkar som vållar hicka och problem måste Swård få ett slut på!)
Betygen är nog det enda vi skiljer oss åt på. T ex ger du Prodell en 3:a, märkligt med hänsyn till hans insats eller var det just det du menade? Hänsyn alltså. Prodell är just nu ingen startman, han behöver vila och rekreation för att komma tillbaka...

Anonymous said...

Ja, jag håller också med om det mesta och jag måste säga att jag blir konfunderad över vad som hände med passningsprecisionen i andra halvlek. Det berodde inte enbart på att Peking satte en högre press, för det var även vid helt oattackerade lägen som bollarna flög åt alla möjliga märkliga håll och det gällde framförallt för alla tre spelförande mittfältare (Momo, Pligg och Sjölund). Men det är nya tag mot Mjällby och där borde ju PS veta i detalj vad man ska tänka på för att ro hem segern.