Sunday, May 15, 2011

Falkenberg FF - ÅFF 0-2 (0-1)

Från bloggens HÖKöga på FALKenbergs IP kommer denna matchrapport:
"Tre poäng är alltid tre poäng, även om spelet inte var lika bra som de senaste två matcherna. Framförallt hade vi i början av matchen det jobbigt med de kvicka falkenbergarna som gång på gång sågade sig igenom ett stillastående försvar till öppna lägen, där de som tur var inte var lika skickliga avslutare som löpare. Efter cirka en kvart hade dock springet i benen tagit slut för FFF och ÅFF kunde ta över, och tämligen säkert dominera genom att hålla i bollen med bra passningsspel och öppnande löpningar utmed kanterna. Särskilt imponerad blev jag av Stoffas passnings- och positionsspel som vida översteg vad jag sett honom prestera tidigare (ni ska veta att jag har haft svårt att komma överens med hans många bortsparkade bollar och onödiga varningar) - fortsätt så!

Målet som Möller gjorde i första halvlek var lite av ett slumpmål efter lite konstiga studsar och felträffar, men det är också typiskt att de målen förr eller senare kommer när man äger bollen så mycket som ÅFF gjorde.

I andra halvlek hade planen blivit rejält blöt av regnet i halvtid och det verkade som att det var ett tag sedan ÅFF spelade på blött naturgräs. Tillsammans med att FFF-spelarna fått chansen att andas ut och fyllt på med mer spring i benen i halvlek, blev det oroligt i början av halvleken och mer undanrensningar än passningar för att komma ur trängda lägen. Som tur var har inte FFF hunnit med någon kurs i avslut. Istället gjorde ÅFF-bänken tre smarta byten och fick in en uppställning som utan större problem nickade undan allt vad Falkenberg försökte mata in i straffområdet. Det man skulle kunna önska sig med den typen av spel är att ÅFF med sin bollkontroll låter bollen komma ner på marken och spelar sig ur lägena istället för att slå rekord i inte-nudda-mark.

Om 0-1 var slumpartat så var 0-2 minst sagt överraskande, inte minst för FFF-försvaret som mest stod och tittade på fåglar (falkar? bloggens anm.) eller vad det var när Prince nickade in den via målvakten. Och som sagt, ytterligare tre poäng bärgade!"