Thursday, May 19, 2011

ÅFF - IFK Värnamo 5-2 (3-0)

Total utklassning och utrullning i första halvlek gjorde ju att ÅFF ofrivilligt slappnade av i andra men kunde ändå gå upp till hela 5-0. Efter två lättvindigt dömda straffar (en åt varje håll, varav Kung av straffar - Fimpen - räddat sin) så lyckades Värnamo få in två bollar av ren och skär lättja från ÅFF-försvaret. Synd. Det som var en glädjefest lämnade faktiskt en liten besk smak på grund av IFK:s sena reducering. Dock tre riktigt skönapinnar mot unga IFK Värnamo.

Bra utförd match från alla i ÅFF.
Återigen - Stackars matchspeaker som nöter ut käke, mic, högtalare men framförallt åskådarnas öron med allsköns info om ditten o datten.

Spelarbetyg:
Fimpen - 5. Tog flera frilägen och även straffen. Kung!
Steinar - 3. Lite snedpass och sölig med bollen. Brytsäker idag.
Danne - 3. Inte så synlig i matchen. Otur vid båda målen bakåt
Moberg - 4. MÅL! stabil. Ett fall framåt från tidigare.
Jesper - 4. MÅL! Bra offensiv, bra defensiv. Mycket delaktig.
Pligg - 4. MÅL! Fina pass och bra hemåtkämp. Som vanligt alltså!
Stoffa - 4. Aktiv och tuff. Härlig formkurva.
Bruno - 3. Inte så pigg som vanligt. Känns lite sliten??
Haris - 4. Riktigt vass och påhittig idag.
Möller - 3. Slet och visade stor vilja. Stentuff och tajmad i närkamperna.
Magnus - 4. MÅLx2! Hårt jobb med många närkamper. Visade även lite finlir.

Coach - 4. Kunde (borde) blivit en 5:a. ÅFF hade tokigt högt spelövertag men ändå lite trubbigt framåt men jag tycker mig se att forwards börjar fatta varandras tänk lite mer nu.

4 comments:

Anonymous said...

Oj, jag redan ett referat från matchen! Jag skyndade mig hem för att kolla alla matchkommentarer och det första jag får se är Bloggens snabba redovisning! Snyggt! Och inte förvånansvärt den här kvällen att speakertornet får ett omnämnande! Ikväll var det värre än vanligt, jag bara säger oj, oj vad mycket man måste stå ut med på fotbollsmatcher nu för tiden!!!!
Men matchen då, jag håller med betygen som delats ut, kul att Stoffa verkar komma igång igen. Tinnis inhopp och uttåg var ju lite onödigt, men det var inga grova brott han gjorde sig skyldig till. Övertändning i kombo med matchovana, bara.
Fimpens 528:e match! Stort!

Anonymous said...

Det var ju ingen riktigt match, eller? Värnamo var lite för lättlästa och kunde inte stå emot ÅFF:s tyngd och passningsspel ikväll.

Det skulle inte vara några betyg på spelarna, det var lite "bättre-än-en-femteklassare" över det hela så betygen blev alltför lättfångade.

Jag håller ändå med om betygen, inte minst betyget till Kopparvallens speaker som i kväll överträffade sig själv, nu när vallen fått ett sådant kanonljud som det är där så gäller det att man fyller anläggningen med vettigt innehåll! Så var det INTE nu, nästan bara smärtsamt och fullkomligt onödigt pladder. Jag kommer ihåg debatten om detta från förra säsongen, men blev det bättre? Informationen i högtalaranläggningen måste vara viktig, adekvat och KORT, det är ett måste eftersom man som publik inte kan välja att lyssna till det man vill höra. Allt går ju rakt in i örat... tänk på det.
Nåja, det här blev mycket om sådant som finns överallt.
/Heja Verkebäck

Anonymous said...

Vi måste ju få lite snack i högtalarna det hör ju till om det handlar om matchen.
Jag tyckte att interjun med Pihl var trevlig, en bra och plikttrogen spelare som uppmärksammades var kul att höra i paus. Tack Pihl, vi kommer ihåg dig och ditt resoluta spel,
/LA

Åke N said...

Vad menar du med Magnus målx2?? Varför har du givit ett av Pliggs mål till Magnus??? Har du problem att se skillnad mellan 7:an Pligg o 22:an Eriksson???

Kristian Bergström gjorde 2 mål mot IFK Värnamo, punkt slut!!!