Monday, November 1, 2010

Mjällby AIF - ÅFF 2-1 (0-1)

(Spela gärna detta klipp när du läser detta inlägg, då kanske lämplig distans infinner sig...)

ÅFF spelade inte bra under någon del av matchen. I sanningens namn gjorde inte Mjällby heller någon höjdarinsats. Skillnaden på ÅFF och dess motståndare är som så många gånger förr de senaste 5-6 åren - MÅLSKYTTET!

MÅLSKYTTET MÅLSKYTTET MÅLSKYTTET MÅLSKYTTET MÅLSKYTTET.

ÅFF har inte haft en anfallare av klass (Oskar Möller undantagen) sedan Henric Karlsson och Mats Haglund i sina bästa stunder. Och ÅFFarna vet om det. Det måste tära på mittfält, försvar o målvakt...

Denna match, ja vad ska man säga. Man är ju besviken alltså. Men MAIF kunde lika gärna vunnit med högre siffror. Förvisso kunde ÅFF vunnit efter en hel handfull riktigt farliga lägen. Prince, Jeppe och för att inte tala om Proddan. Men nu talar jag ju om Proddan. Jag tycker synd om honom. Men är även arg på honom. Troligen kommer han minnas den missen i hela sitt liv. Vi andra glömmer väl den kanske redan när ÅFF vunnit kvalet mot GIF.

För visst blir det kval. Det tycker jag i alla fall.

Spelarbetyg:
5 -
4 -
3 - Fimpen (trots att han var totalt väck på vissa bollar), Silva(trots missarna på målen), Moberg, Haris, Pligg
2 - Danne, Jesper, Stoffa
1 - Amir, Möller, Paulus

Coach - 1. Bytte nog Pligg p g a avstängningsrisken?? Fel tänkt i s f. Laget låg så lågt i Långa perioder så att man kunde tro att man betalt för att se på handboll.

Man of the Match - HARIS RADETINAC. Rush kämpade och visade störst vilja att våga vinna. (Silva hade bara två mindre misstag som kostade två mål tyvärr, annars en het kandidat.)

Motivation slår klass heter det ju. Men idag slog Benny Hill ÅFF, inget annat.

6 comments:

Anonymous said...

Ja, det är tyvärr sant, ÅFF fick inte vara med i spelet i kväll. Drygt 30%-igt bollinnehav är inte godkänt, ÅFF hade ju ändå mer att spela för än Mjällby, och misstagen var alltför många. Haris slet som vanligt och Möller gjorde några försök, men duttandet i passningsspelet blev för enkelt för Mjällby. Spelarbetygen ok, kanske skulle Haris ändå ha fått en pinne mera än de andra. Att Pligg gick ut tror jag också var för att "sparas" till AIK-matchen?
Tomsson kunde inget göra under matchen, det saknas helt enkelt förmåga hos våran trupp, tyvärr. Stackars Prodell, som i övermod eller vad du vill drar till med allt vad han förmår från tre meter.
Nu gäller det AIK, väl mött!

Anonymous said...

Benny Hill-kopian är grym!

Anonymous said...

Jag kan inte riktigt hålla med om betygen. Haris var i särklass bäst i laget. Innermittfältet med Stoffa och Amir fanns bara på pappret. Usch så långsamma och avvaktande, aldrig snabbt in i press. Alberis gör mycket bra, men det är inte första gången han gör ödestigra misstag. Han är lite för het och gör ibland missbedömningar
som som då straffar sig. Sedan tycker jag nog att både möller och Paulus gör godkända insatser, men vi får ju aldrig upp laget utan blir alldeles för
lätt tillbakatryckta.

Anonymous said...

Det är inte lätt för ett medelmåttigt SE-lag att ta för sig i AS. Det är mycket i både attityd och kunnande/teknik som saknas på alla håll. Haris gör som vanligt, kämpar och sliter, och när han har bollen lunkar övriga i laget runt och väntar att han ska dra tillräckligt många gubbar innan han passar. Luftpastejer går hem i de lägre divisionerna, men knappast i elitfotbollen, men vi fortsätter att slå långa bollar på nå´n (Bengt?) vilket är det samma som att ge bort bollen. Det är ju lika bra att lämna över bollen till motståndaren där man står, "nu får ni ha bollen ett tag"... (Jag hoppas inte att man fått lära sig långbollarna för att få pusta ut i 15 sek?)
Tomsson har ryckt upp sig och har en idé med spelet, men laget som helhet saknar förmåga, helt enkelt. Nu får vi ta nya tag!!
På söndag är det match igen och en urladdning (spelmässigt) är att vänta, hoppet lever om ännu ett år i AS, och förhoppningsvis fortsätter säsongen ett par veckor till...
/Verkebäckar´n

(Den ende som förtjänade en 3:a var ju Haris, och bara det är ju beklagligt, ALLA borde ju ha kämpats till sig minst en 3:a!)

Anonymous said...

Tack för underhållningen!

Anonymous said...

http://blogg.expressen.se/rydstrom/entry.jsp?messid=630084

Klockrent!

//Linda