Thursday, November 11, 2010

Årets MVP

Most Valuable Player i ÅFF 2010 är.... virvel virvel,
med motiveringen:

"Med sin outtröttliga löpvilja och passningsprecision rev han stora hål i motståndarlagen under 2010. Med sina frisparkar och hörnor av högsta Allsvenska klass tvingar han motståndet till allra högsta beredskap. Som ÅFF:s ansikte i media levererar han klokhet och rutin till publik och medspelare. Alltid bäst inställning och ett föredöme för sina lagkamrater. Årets MVP går till: virvel virvel
KRISTIAN "PLIGG" BERGSTRÖM
Årets nästmost valuable player går till "Med nästflest räddningar i AS (133), flera av dem helt avgörande för poäng": Henrik "Fimpen" Gustafsson.
Årets tredjemost valuable player går till "Backklippan som gör jobbet varje match med endast 2 varningar som mittback": Erik Moberg

4 comments:

Åke N said...

Jag håller med att Pligg är klubbens MVP säsongen 2010, men en del av motiveringen är jag kritisk till.
Hans hörnor och frisparkar har hålligt minst sagt låg SE-nivå. Hur många av dessa har resulterat i någonting av värde. Karln har ju slagit bort minst 75% av dem. På slutet har han ju inte ens tagit dem, oklart ur vilken anledning.

Jag hoppas/önskar att se en ny mv-hjälte ta sin form i ÅFF fr.o.m nästa säsong. Fimpen har gjort det helt fantastiskt under dessa år i klubben. Vi kan inte ha en 70-talist mellan stolparna hur länge som helst, killen blir ju knappast yngre eller kvickare ju längre åren går. Låt Gustav J., eller någon ny, få chansen redan från första träningsmatchen. Sedan måste AT rotera mellan mv-killarna mer i a-lagsmatcherna.

Anonymous said...

Det ligger en del i ovanstående inlägg, men det finns ändå ingen annan att ge de tre toppnoteringarna till. Möjligen skulle Moberg och Haris ha hamnat på delad tredje!
Det är sant att Fimpen inte blir yngre, snarare (t)yngre. Han har haft lite svårt att hoppa för att nå höga bollar, men tyngdkraften är inget att leka med...
(Men taggar han till, lär sig utsparkar och utkast som träffar plan minst 80%, så...)
Men som sagt, listan är helt ok!
VB

Anonymous said...

Själv tror jag att Fimpen har några år kvar, bara han själv vill. Han har bevisat att han håller i Allsvenskan genom att göra oerhört få misstag.

Visst är han inget ess i luften, men det han inte har i luften har han på marken, i snacket med backlinjen och i greppsäkerhet. För fy bövelen vad greppsäker han är! Världsklass på den punkten...

Men det vore ju kul att se Gustav sakta matchas in för dagen då vår evighetsmaskin lägger handskarna på hyllan...

Beträffande Pligg så håller jag med om det mesta. Hans löpningar, passningssäkerhet och förmåga att täcka ytor har gjort honom till en riktig superspelare även nu när hans snabbhet har börjat tryta.

Kort sagt håller det mesta med honom högsta klass - utom hörnorna av någon märklig anledning... frisparkarna känns farliga och resulterar i ett och annat mål, medan hörnorna har varit mycket sämre än tidigare.

Det vore kul om Pligg själv - för nog läser han väl bloggen? - kunde berätta för oss hur han upplever det hela?

// Larzzone

Anonymous said...

Tack för den här säsongen, bloggen!
Det har varit ett nöje att ta del av dina kommentarer, en höjdare efter/före varje match, och inte minst dina look-a-like m m.
Nu ser man fram mot nästa säsong, jodå, SE är ok den också!
Tack alltså och på återseende!