Sunday, August 8, 2010

Gefle IF - ÅFF 4-2 (1-0)

Säg detta fort så vet du hur det såg ut i matchstarten i Gävle denna kväll:
Det står en officer i backlinjen, Det står en officer i backlinjen, Det står en officer i backlinjen, Det står en officer i backlinjen, Det står en officer i backlinjen, Det står en officer i backlinjen, Det står en officer i backlinjen, Det står en officer i backlinjen, Det står en officer i backlinjen.

Riktigt lamt och uselt jobb i långa stunder hos den annars så säkra backlinjen. Jag har aldrig förstått hur Bruno blev högerback, t ex. Det känns lika logiskt som om Robinho skulle spela högerback i Man C. En bra spelare på helt fel plats liksom. Han är bra med boll men i defensivt arbete inte alls lyckad.

Jaja, det var väl inte därför ÅFF fick stryk ikväll. En blandning av oflyt (självmål igen), otajming, obegåvning och obra laguttagning tycker jag känns närmre anledningen.

Skitilla var spelet ändå inte. Med lite mer flyt hade ÅFF kunnat rubba ett decimerat GIF. Men med KATASTROFALT slarv och OFOKUS i uppspelen och avsluten så är det svårt att komma nån vart. Det vill sig inte riktigt. Jag lider med spelarna. De har blivit sämre som lag sedan förra året. Inte individuellt men som lag...

ÅFF:s inkast har MAX div 3-klass. Liksom Påven.

Spelarbetyg:
5 -
4 -
3 - Haris
2- Fimpen, Niklasson, Moberg, Jesper, Pligg,
1 - Bruno, Danne, Steinar,
U - Roiha, Prodell

Coach - 1. Vad gör Glenn på bänken och vad gör Roiha på plan? Slutlekt med Bruno på högerback och Danne på mitten? Slutlekt med Jesper som frisparksläggare!!!!!!

Man of the Match - Haris Radetinac. Han försökte i alla fall att höja tempot men som vanligt ingen att passa alternativt passar för sent, välj själv.

3 comments:

Anonymous said...

Tyvärr, det var i den här matchen som vi skulle visa att vi vill vara kvar i AS! Det knöts sig. Igen.
Det är sant, hur många ÅFF-are kan kasta bollen till straffområdet? (Inkast i anfall är en fast situation som de flesta AS lag ser som en klar målchans, likt frispark utanför straffområdet.)
Jag lyssnade på matchen över nätet, och det var inte kul med kommentarerna där. Men som sagt, det här var nog spiken i kis...

Anonymous said...

Jag så matchen på TV och det man slås av är hur ÅFF saknar Snabba kvicka spelare typ Jonas Lanto i Gefle. Att ha två innermittfältare
(Danne o Steinar) som aldrig tar initiativ utan som hela tiden tar det säkra före det osäkra håller inte. Sedan måste man än en gång konstatera att de fyra nya som Åff
skaffat är rejäla floppar. Jag tror Att ÅFF modell 2008 och 2009 var snäppet bättre än dagens upplaga.
/Larsson

Anonymous said...

"Det är för ynkligt..." säger Ralf. Är det nån som säger emot?