Monday, August 2, 2010

ÅFF - Örebro SK 0-2 (0-1)

"Vi måste jobba bort oturen", sa Fimpen efter matchen till Canal+

Helt klart en sund och rätt inställning. Bolluslingen vill bara inte in. Att det har att göra med vissa(med underdrift) tillkortakommanden i det offensiva spelet hör liksom inte riktigt hit.

Efter 3:58 in i matchen undrade jag återigen varför ÅFF inte ligger tätare och trycker istället för att backa bakåt. ÅFF:s starkaste lagdelar är centrala backlinjen och centrala mittfältet. Varför då inte visa det? Kanske dags för coach att ta fram en moviebox och spela upp matcherna mot GIF Sunsdvall och mot Assyriska FF. Det är de matcherna som ÅFF blivit som mest hyllade och det är de matcherna man legat på och tryckt!

Men ÅFF, eller ÅFF:arna, kanske ska sägas (för de jobbar lite var för sig faktiskt, istället för ett lag) gör det faktiskt ganska okej mot tunga ÖSK. ÖSK har vinden i ryggen o känn på toppen. Det är väl inte ÖSK som SKA slås, det är Gefle, Trelle, GAIS och de andra som håller ÅFF-klass.

Nu var det avklarat så nu är det de "riktiga" matcherna framöver, te x mot Gefle o HBK som gäller.

För övrigt är jag besviken på Steinar och Påven. Steinar kan bli ursäktad för premiärnerver men Roiha, han är bara för dålig för AS, tyvärr. Kanske lite ojuste att sätta in Steinar direkt på mitten mot ÖSK men han såg fasligt vilsen ut, å andra sidan har han hela tiden sagt att han är mittback. Jag vill se en tydligare libero nästa match tack.

Bättre skärpa på frisparkar tack (det är det som utgör ÅFF:s riktigt tunga chanser så ta vara på dem bättre och ta den tid som behövs istället för att hafsa iväg nåt mot en för nära ställd mur).

Go ÅFF, det finns mycket kvar att hämta!!!!

Spelarbetyg:
5 -
4 -
3 - Fimpen, Moberg, Silva, Pligg, Haris(om han ALLTID släppt bollen lite tidigare en 4a), Prince
2 - Danne, Glenn, Prodell
1 - Jesper, Steinar

Coach - 2.

Man of the Match - Prince, tung javisst, men det är ju det som är grejen. Vinner det mesta i luften och hade två smörpass i dag.

2 comments:

Anonymous said...

Ingenting blev som jag hoppats på! Närkebussarna var fyllda av sång och tjo och tjim hela vägen hem.

(Om Fimpen hade hoppat på första skottet så hade han kunnat tippa bollen, men han kom inte upp från marken, tyvärr)

Anonymous said...

Hmm det va nog den skevaste betygsättningen jag sett från din sida. Vi kan omöjligt varit på samma match. Prince bäst på plan, du menar rundningsmärket som det tar 4 år för att slå en passning. Enda killen kan är att nicka, ofattbart att man får spela allsvenskan på det. Sen förstår jag inte betygsättningen på Steinar och Jesper, Steinar syns väl kanske inte direkt mkt på planen men några större misstag såg jag inte från hans sida. Jesper hade möjligtvis nån indianare och 2-3 felpass. Annars tycker jag han är en av få som vågar göra något med bollen.
Men som sagt du kanske vill se destruktiv fotboll med långabollar. Vi alla ser fotboll olika.
Keep it up