Tuesday, May 26, 2009

ÅFF - GIF 3-1 (2-1)

Bloggen presenterar härmed stolt en matchrapport från en mycket van Kopparvallbesökare:

"Solig måndagskväll, gräsmattan har nått en anständig kvalitet och GIF på besök. Förväntningarna var höga, tyvärr hade endast 1700 själar insett detta. Som ni känner till vid det här laget kommer ÅFF till start med många frånvarande ur truppen. Av den ursprungliga backlinjen återstår "endast" Niclasson och framåt "saknas" Walker(Joker (bloggens anm)).
När matchen är igång ska det visa sig att eventuella tveksamheter om backlinjen är helt obefogade. Den orutinerade lagdelen sköter sig utmärkt matchen igenom. Niklasson bryter sig igenom Giffarnas forwardspress gång på gång och liret på mitten kan börja. Spelglädjen syns på samtliga spelare ikväll! På mitten kombinerar Pligg, Bruno och Stoffa bra med våra, för kvällen, mycket bra yttrar. Pocke trivs som bekant när gladfotbollen kommer igång och hans första halvlek är den bästa på mycket länge. På andra kanten tycks Haris ha tillgodogjort sig vinterträningen på ett bra sätt. Han ser urstark ut. Dock skulle man vilja ha bättre utdelning på det övertag han ofta har på sin motståndare numera. Som ensam forward jobbar Prodell väldigt bra. Som stark target är han lite av nyckeln till vårat spelövertag. Samtidigt betyder det spelsättet att vi ytterst sällan hotar i djupled.
Det trevliga spelet resulterar i att chans på halvchans avlöser varandra dock utan att resultera. I den 27e minuten händer det som inte får hända, Giffarna får hörna, kalla kårar utmed ryggraden. Mycket riktigt, vid främre stolpen är starke Wallerstedt den enda som tycks lyfta från marken och han kan enkelt knoppa in 0-1. ÅFF ger nu inte upp för det och plockar istället fram ketchupflaskan. Haris gör i 44e minuten iskallt 1-1 och innan paus lyckas även Pocke trycka in 2-1! Vi går till paus med en lättnadskänsla.
Andra halvlek börjar som föregående slutade, Giffarnas högerback agerar tveksamt och Pocke kommer igenom och avslutar med skott i bortre gaveln. Här snackar vi ketchupeffekt, tre mål på tre spelminuter! Efter det så inträffar något i laget. Vårat starka grepp om matchen börjar sakta glida oss ur händerna och det förstärks när Bruno byts ut och Lunkan kommer in på högerkanten. Haris får ta klivet in på en ovan innerposition och dessa två gör sedan en mycket blek figur resten av matchen. Giffarna lyckas dock endast skapa ett par resultatslösa hörnor i andra halvlek och vi avgår med en mycket skön seger. Tabellen ser åter intressant ut och spelet har hittat tillbaka till vallen!!"

Så här vänder man ett underläge i fotboll:

2 comments:

Anonymous said...

Bra o saklig rapport. Utan krussiduller. MMEN vem är dina spökskrivare när du själv inte kan gå på matcherna, oikard? Kan du lita på dom? :-)
/Markus

Anonymous said...

Jag kan skriva under på varje ord från spökskrivaren, så den här spökskrivaren gjorde sitt jobb. Bara att slanta upp, Ouikard!