Monday, August 25, 2008

ÅFF - DIF 3-1 (2-0)

Ännu en match med två olika skepnader i form av en formidabel halvlek och en bedrövlig dito. Första halvlek var en fröjd att skåda och i den visade ÅFF upp sitt verkliga kunnande med fröjdig anfallsfotboll. Det var inget snack om vilket lag som ägde. ÅFF slutade inte anfalla trots ledning med två mål men däremot slutade allt i andra halvlek. Som tur var var Degen det sämsta lag som gästat Kopparvallen detta år. Ett lag helt kört på självförtroende och samspel. Degen var snäppet sämre än deras tillresta fans som inte hade hyfs och vett nog att hålla käft under nationalsången. Lågt!

Apropå nationalsången... Vad är det för påhitt att köra den inför matcherna i SE?? Löjligt. (Jag har inget minne av att ÖIS körde den inför deras hemmamatch mot ÅFF). Är det valfritt så tycker jag: Lägg ner nu! Även om Elin Saunum framförde den exemplariskt.

Spelarbetyg:
Halvorssen - 2. Rörde knappt bollen men var nära att ställa till det rejält på ett felbeslut.
Danne - 4. Visade takter och gjorde bla en grym nedtagning för att rädda bollen i spel.
Moberg - 2. Nåt hände med Moberg i andra och han var inblandad i baklängesmålet pga en misslyckad rensning. Tog även ett antal felbeslut. Nåt var fel idag.
Niklasson - 5. Var mycket bra och farlig på flera hörnor. Gött riv.
Jesper - 5. Nästan inga misstag. Får ofta en otacksam roll med att ta emot Stoffas chanspassningar.
Pocke - 2. Ganska usel hela matchen.
Bruno Marinho - 4. Äntligen en match från start. Han var mycket pigg. Om man ska klaga på något så blir det ibland stopp i maskin när han behåller bollen mer än två sekunder.
Stoffa - 1. Kristoffer "sidled" Karlsson!
Pligg - 4. Kommentarer överflödiga.
Haris - 5. Mycket bra fart. Tvåmålsskytt! Kanske ligger lite för högt i defensiven (som vanligt) men det var det enda dåliga idag.
Santos - 2. Slutade spela efter 35 minuter. Passningsövningar och lite regelgenomgång hela vintern för Santos, tack.

Coach - 5. Swärdh har värvat Bruno M helt på eget bevåg. Snyggt jobbat. Bra offensiv från start i flera macther på sistone. Nåt har hänt i snacket innan match!

6 comments:

Anonymous said...

Du gnäller för mycket på Stoffa! Bättre bollvinnare har vi inte haft på år och dag. Han tar bollen, Pligg förvaltar den. Men självklart kan skärpan i passningsspelet förbättras.

Anonymous said...

håller med föregående talare...
Visst tar han en del felbeslut och bedrövliga sidledsbollar. MEN han är en av få i laget som behärskar att byta kant på spelet med snabbt agerande samt finess. Dessutom är han en riktigt bra bollvinnare.

Anonymous said...

Håller med tidigare kommentarer...lite väl hård kritik mot Stoffa! Det är ju precis som föregående skribent sade: Stoffa vinner bollarna och Pligg förvaltar dem...det är ju dessutom så att Stoffa är en av få i laget som vänder på spelet, från ena kanten till den andra...

Anonymous said...

Jag tycker kritiken är befogad. OK, en etta är ett väldigt lågt betyg men faktum är att i de matcher jag har sett i år så har han säkert slagit 70-80% av passningarna fel, särskilt i det viktiga spelvändningsmomentet. Då spelar det inte så stor roll hur många bollar man vinner...

Anonymous said...

OK, betyget var lågt för Stoffa men sammantaget de sista matcherna så är det inte så fel. Hur många bollar spelar han framåt? Tyvärr inte många, och tyvärr går för många bollar fel.
7 offsideavblåsningar på Santos för att han inte ids springa tillbaka är 6 för många, som sagt, lite regelundervisning och peppning så fixar han det också.

Ouikard said...

Ja, betyget för Stoffa blev lågt men det kanske blir så när man granskar en spelare lite extra och denne inte lyckas så bra. Bruno överglänste Stoffa med mil denna match. Och det Stoffa gjorde var alls inte särskilt bra. De skott han tog gick oxå mil utanför och passningarna var ofta slagna på ren chans. Med den bakgrund som Stoffa har och med det han uträttar blir det inte mer än en etta, tyvärr.
Bara bita ihop o komma igen!