Sunday, May 4, 2008

ÄFF - ÅFF 0-1 (0-0)

Full pott för BRUKET hittills!
Bloggen hade "folk på plats" och här kommer hans matchrapport...

"Det var i grevens tid jag hittade den välgömda arenan i Ängelholm. Dum som jag var (?) så letade jag efter ett par ståtliga belysningsstolpar eftersom detta är ett krav för att få spela i superettan denna säsong. Det var innan jag visste att nykomlingar har dispens... Antar att det är eftersom risken är stor för att de åker ner igen, vilket förmodligen är fallet åtminstone för Ängelholms FF.

Ingen kan säga att deras spel imponerade, däremot hade de halvfarliga kontringar som höll på att ställa till det några gånger. Inte minst i slutet av matchen då det som alltid var nervslitande att vara ÅFF:are och laget leder med uddamålet. Som tur var gjorde en ängelholmsspelare en äkta Göran E Karlsson och slog bollen över, 1,5 m från öppet mål... Varför är det så svårt att fortsätta ett stabilt spel i 90 minuter istället för 86,5? Dessutom hade de riktigt bra inkast i offensiva lägen, men det var sämre med mottagningen av dessa.

Om man ser till ÅFF:s prestation har jag ju nämnt att den var stabil. I synnerhet i första havlek, då man trots rejält spelövertag ändå nöjde sig med att behålla samtliga fyra backar vid mittlinjen när anfallen rullades upp. Det gäller ju att säkra bakåt... Tyvärr blir det tunt i andravågen med en sådan uppställning och sedermera inget mål heller.

Antar att även herrarna på bänken insåg detta, för efter paus blev det direkt en förändring där framförallt ytterbackarna Jesper och Danne fyllde på fint. Då syntes det också ännu tydligare vilken fantastisk mittback Johan Niklasson är! Med denna förändring ökades den förkrossande hörnstatistiken på ytterligare och det var det som till slut kunde fälla avgörandet. Efter att ha matat långa hörnor hela matchen, växlade Pligg till att slå en kort på Haris som helt omarkerad skarvade bollen mot bortre stolpen och in i mål - genialt! (I vanliga fall är man ju van vid att motståndarlaget ställer en gubbe vid vardera stolpen för att "vakta" den, men det ansåg antagligen Ängelholm som onödigt, för där var det helt tomt.)

Sammantaget är man givetvis nöjd med en ny trepoängare, men det var inte långt borta att det blivit oavgjort och det hade verkligen varit surt efter det massiva spelövertag ÅFF hade. På ett lag som Ängelholm måste man avsluta oftare, eftersom de då hamnar under en press som de har svårt att ta sig ur. De är ju vana från förra säsongen att vara det lag som satte press..."

Spelarbetyg:

Fimpen - 4. Inte så mycket att göra men det han gjorde, gjorde han som vanligt bra.

Danne - 3. Första halvlekens passivitet drar ner betyget.
Moberg - 4. Inget att anmärka på.
Niklasson - 5. Förutom en halvt misslyckad bortnick i 13:e minuten som tvingade Fimpen till en vaken utrusning var han helt outstanding i en stabil försvarsuppställning.
Jesper - 3. Kan inte hålla med i speakerns val av bästa ÅFF:are, framförallt var det den första halvleken där det inte riktigt stämde.

Haris - 4. Kämpade på bra och har en förmåga att få med sig bollen i närkamperna. Gjorde ju även det enda målet!
Stoffa - 2. Tyvärr. Tyckte inte han kom in ordentligt i matchen. Lite för långsam med bollen och dålig adress på passningarna.
Pligg - 4. Han ser sånt som inte de andra ser och lägger bollen perfekt på tomma ytor.
Zaim - 3. Bra intentioner men behöver nog träna lite mer på spelet (arbetet) utan boll.

Möller - 3. Precis som Stoffa var han lite långsam, både med bollen och med placeringen av sig själv. För få avslut.
Santos - 3. Mycket bra med bollen, men är lite lat när det gäller att ta sig hem efter anfallen. Brände ett riktigt friläge och missade ett par andra.

Hagge - 3. Kom in istället för Zaim och hann inte med så mycket. Visade dock på bättre energi och löpningar utan boll än Möller, passade bättre ihop med Santos.

Vid pennan för dagens matchrapport: Han med Tröjan (som inte är till salu).
Tack alla i laget för den överraskningen!

Bloggen tackar belåtet för instatsen via mobil, mail och mental kontakt.

2 comments:

Anonymous said...

Sverre
Jag håller med, SVT kan hålla på och trixa hur dom vill... Nu vill jag veta om tröjan som "spionen" hade på sig är till salu! Skriv om du vet.
Heja ÅFF

Anonymous said...

Är det Han eller Tröjan som inte är till salu? Jag kan tänka mig betta på vilken som...