Saturday, March 15, 2008

Norrby IF - ÅFF 1-4 (0-1)

Borås Arena är en fin, kompakt rostbrun kloss mitt i sjuhäradsbygdens Knalleland. Den var spelplats för ÅFF när Norrby IF(div 1) i eftermiddag tog emot med öppna armar.

Apropå öppna armar...I matchens första minut pronglade sig Ricardo Santos förbi en försvarare efter en passning från Pligg. Santos rundade målisen och kunde gå in med bollen. 0-1 till ÅFF!

ÅFF startade i sedvanligt Superetta-tempo men ju mer bollen studsade på konstgräset så vaggade Norrby-spelarna ner tempot och koncentrationen i de avgörande passningarna sjönk för ÅFF, särskilt på mittfältet. Troligen gjorde det tidiga målet att ÅFF-spelarna, förståeligt, inte taggade till helt o fullt. ÅFF var dock starkare på varje position matchen igenom.

Andra halvlek startade exakt som den första. 0-2 satte Santos säkert i bortre efter ett snabbt anfall och ett kort inspel av Haris. Detta efter blott en minut in i andra. Samma sak upprepar sig igen och ÅFF slappnar av en smula. Innan Norrby reducerade till 1-2 genom Rares Bota genom ett friläge, sköt de en mycket fin frispark som tog klockrent i ribban. Målet som Rares gjorde grundades i en långboll som dök ner bakom backlinjen och Rares var stark mellan Moberg och Danne. En fin förstatouch och en bredsida i Fimpens bortre. Ett snyggt mål och en fin prestation av Rares som var Norrbys bäste i matchen.

I den 76:e minuten fälls Amir Suljic cirka fem meter utanför straffområdet. Amir ställer sig vid bollen men petar till Kristian som trycker in bollen hårt som koppar rakt bakom keepern Mikael Karlsson. Kort därefter (82:e min) lägger Pligg ytterligare en fin hörna som nickas mot Mikael som lämnar retur till så ofta strategiskt placerade ex-kaptenen Kaiser Johansson. Vips står det 1-4 till ÅFF och lördagsgodispåsen har stängts för denna gång.

Sammanfattningsvis en väl utförd match av ÅFF om än i lite lågt tempo. Grattis till Bempa som gör en fin match. Matchens ÅFFare: Ricardo Santos.