Saturday, February 16, 2008

GAIS-ÅFF 2-0 (1-0)

ÅFF välkomnades till Valhalla IP med snö, ojämnt konstgräs och Magnus Pehrsson. Hela 1.004 personer hade letat sig ut i snökaoset för att se ÅFF göra en riktigt väl godkänd insats mot GAIS.

Det hela började mycket lovande för ÅFF. Hög press och högt tempo gjorde GAIS ordentligt tillbakapressade men efter ca 10 min jämnade matchen ut sig och ÅFF blev lite väl försiktiga när GAIS tryckte till med fysiskt spel istället för dutt. En aning passivt agerande bjöd in GAIS i matchen. Båda lagen hade finfina chanser att sätta en strut men det var GAIS Daniel Morais Reis som på ett inlägg fick pannan på bollen och kunde lobba in 1-0 bakom en chanslös Fimpen. Möjligen var det en kommunikationsmiss lite högre upp i banan som gjorde att ÅFF blev aningen vilse i försvaret. Det var ett sånt där mål som inte går att göra så mycket åt.

ÅFF stod upp bra efter målet och efter ett mycket hårt o bra jobb av Zaim på vänsterkanten som fick in ett hårt inlägg som tippades i ribban, fick Haris en dubbelchans varav den första räddades i stolpen och på den senare tokräddas GAIS av Dime Jankulovskis enhandsreflexräddning. Närmre än så kom inte ÅFF denna dag men chanser fattades inte.

Fimpen räddade ÅFFs lite svaga försvarsinsats mången gång denna lördag. Bland annat med en mycket fin utrusning på ett GAIS-friläge som avslutades med en kanonfin glidtacklingsbrytning ca 10 m utanför straffområdet.

Andra halvlek hade en liknande karaktär som den första. GAIS fick en feldömd straff som bonus, varpå långa, men som alltid, fruktlösa diskussioner med domaren från ÅFF spelarnas sida följde, men Matchens Bäste - Henrik "Fimpen" Gustavsson - räddade, sin vana trogen, ännu en straff.

I den 60:e minuten hade ÅFF sin näst bästa chans och Dime hade lite tur med sin dubbelräddning. Speakern utlyste i denna tidiga stund Dime till matchens lirare!

I den 84:e minuten ökade GAIS på till 2-0 då Migen Memelli bredsidade in ett långt avslut i bortre stolpen, otagbart för Fimpen. Detta mål var resultatet av lite flipper på mitten och en fin bollbehandling av Miggen som lurade bort en nästan ensam Niklasson (tror jag).

ÅFF var bra och kunde lika gärna fått oavgjort. Det känns positivt. Resultatet är ovidkommande så här års (kan man alltid skriva när man förlorat).