Friday, November 29, 2013

Black Friday! Oskar Möller tvingas bort!

Bloggens favorit nummer 2 tvingas lämna ÅFF och det är en sorgens dag. Oskar Möller har varit starkt bidragande till ÅFF:s framgångar de senare åren. Tyvärr hamnade han nu i kläm med andra kontraktstider som övriga forwards i ÅFF har. Det är inte lätt att knyppla ihop ett lag med kontrakt som går ut och in men jag måste säga att Santos kontrakt som skrevs i somras skrev ett år för långt. Santos hade kommit i alla fall. Och när han dessutom inte levererat, så är det en ännu större sorg att just Möller drabbas av konsekvensen!

Oskar Möller - en ikon i ÅFF - hamnade i kläm. Trist!!

Som fan har jag många sköna minnen från Oskars ÅFF-karriär. De allra flesta lämnar ett gött leende på läpparna.

Det göttaste minnet är nog när han skarvade in nicken på övertid (93:e) mot Assyriska som gjorde att ÅFF lite senare gick upp i ALLSVENSKAN! Det var mycket Oskars förtjänst! Läs mer om det här.

Oskar har alltid haft en skön humor och lite distans till livet! ÅFF blir lite tråkigare från och med idag. Det är bara så!

Lycka till Oskar! Du får gärna göra ett mål på ÅFF när du ställs mot de blåvita..

2 comments:

Anonymous said...

"Oskar Möller en ikon i ÅFF", det får man skriva under på. Hans inställning till spelet och klubben har varit beundransvärt. Vad det har betytt för truppen kan man bara spekulera i. Samtidigt vill jag nyansera hans betydelse på planen. Utan att besitta Tobbes statistik-kunskaper skulle jag uppskatta hans antal gjorda mål per säsong som högst ordinärt om ens det.

Anonymous said...

Ja, när man kommer till Möllers vara eller inte vara i klubben hamnar man, iaf jag, i ett dilemma. Som handlar om hans betydelse som spelare och som lagkamrat i stort. Jag tycker att Oscar de senaste säsongerna inte hållit riktigt i AS. Hans mål har varit få och hans raka spel och snabbhet har inte kunnat uppväga att hans spelförståelse och touch inte är hans starka sida. Han har mest blivit sittande på bänken och då och då kunnat komma in som en energikick.
Dock kan man nog inte underskatta hans betydelse i laget på det sociala planet. Han är en kul och jordnära kille som verkar ha spridit mycket glädje runt sig och bidragit till sammanhållningen. Men det är väl ytterst tveksamt om man i AS 2014 kan behålla en sån spelare på gamla meriter och för att han är omtyckt.
Jag tror att Möller kan få en nytädning i en ny klubb på en något lägre nivå och önskar verkligen stort lycka till!