Thursday, November 1, 2012

ÅFF - GIF Sundsvall del II 2-2 (1-0)

NEJ NEJ NEJ. Totalt hjärnsläpp av ÅFF att ösa på full fart framåt i världshistiorens kortaste Allsvenska match med en 1-0 ledning i ryggen. Förvisso gjorde ÅFF det igår kväll när ljuset slocknade men då hade de ett bra momentum i matchen. Idag kl 13 kunde de lugnt ha rullat runt bollen och dragit ner tempot rejält (läs mjällby-matchen).

Jag åkte de 4 milen och räkande med en urtrist historia där ÅFF skulle spela sarg ut i 26 minuter men icke. Det var svängdörrar både framåt, tillbaka och åt sidan. Jag blev nästan chockad!!

Och vad händer?! ÅFF trycker på för 2-0 med en fin nick av Pligg på ett kanonfint inlägg. Målis kastar ut bollen, GIF - mål! Allt upprepar sig i minuten senare och vips ligger ÅFF UNDER. Pinsamt dåligt lirat av ÅFF. Och det kunde blivit ännu värre med flera farliga GIF chanser...

GIF Sundsvall är klart sämst i AS 2012 utan nåt som helst grundtänk i spelet. De är helt lost på plan. GAIS, (som jag trodde skulle vara guldkanditat) som tills igår och idag varit sämsta lag på Kopparvallen har en helt annan typ av brist än GIF.

Gött ändå att en ex-FC Syrianska går in och knåpar in den. Mattias SuperSub Mete. Det måste ändå kännas som en tröst "När Södertäljes syrianer åker ner i år"!