Wednesday, September 26, 2012

ÅFF - Djurgårdens IF 2-1 (0-0)

JAAAAAAA. Vilken lättnad och vilken glädje. Det brukar vara mot DIF det vänder. Så var det förra gången i AS och så var det i våras och så är det nu också. Extra skönt att den trenden hänger i sig.

Det var ett sällsynt tungt mål som ÅFF släppte in på hörna och det såg riktigt illa ut ett bra tag i andra halvlek. Mycket svagt av Domare Ahlsén att missa nedriviningen av Abubakari på hörnan. Domare från Linköping, hur kan det hända?! Han var INTE bra heller.
DIF sprang mer än ÅFF även efter deras mål och ÅFF fick inte till det på sista tredjedelen av planen. Lyckligtvis snäppte ÅFF upp pressen. Ioch med Mobergs inhopp avslutade ÅFF matchen med fyra (4) mittbackar på plan:-). Danne som var strålande hela matchen, Silva, Moberg och Tom. Det var lite skillnad än mot tex Häckenmatchen.

Detta är ett mycket välbehövligt lyft för ÅFF. Extra gött för Möller som haft det tufft en period men som gör ett mycket snyggt och behärskat mål. Hans nickmål mot Assyriska för några år sedan gjorde sig direkt påmint i min lilla hjärnhalva. Samma sköna känsla! Nu kommer jag nog sova gott en tid framöver igen.

I och med detta hoppas jag slippa snurrlagutagningen från kalmarmatchen ett bra tag framöver.

Abubakari är bra! men han kommer ofta alltför långt bort i det offensiva spelet.

Men tänk vilken skillnad på ögon som man ser med när laget gjort två mål och vunnit. Lite skrämmande. Men skitsamma nu ju.

Spelarbetyg:
Fimpen - 3 Stabil. Det lyser rutin från den mannen
Allan - 3 Gör det han ska - alltid.
Danne - 4,5 bäst på plan. Såg nog inte ett fel.
Silva - 3. Nåt löst pass hit o dit men i övrigt så säker som vanligt
Jesper - 3. Bra match av Jesper. Lite långsamma belsut ibland.
Martin C - 3,5. Mr Överstegsfint. Kladdar lite mycket med boll för att få högre betyg.
Abubakari - 3,5. Brytsäker och kämpande. Orkar inte allt, tyvärr.
Bruno - 3,5 Klart lyft från tidigare men har ändå en bit kvar till sommarens form.
Pligg - 4 Vände matchen med ett mål och en toksnygg assist. 112 mål i klubben, mest av alla!! som speakern påpekade tre gånger i slutminuterna!
Pligg stoppade DIF
Möller - 3,5 Det är på gång för möller. Äntligen finns alternativ på kanten så att Möller kan totalfoka på anfallsrollen, där han är som bäst. Bra kämp idag!
Prodell - 3. Suger in boll som i fornstora dar. Formen är på g. Känns härligt!

Man of the Match: KRISTIAN "PLIGG" BERGSTRÖM


FOSCHSA BRUKET!

3 comments:

Anonymous said...

Ja, det här var riktigt skönt! Håller i stort sett med om betygen också, fast tycker nog att det borde vara en liten skillnad mellan Abubakari och Bruno, till Abubakaris fördel då. (Och på tal om små skillnader kan jag också tycka att betygen gott kan gå från 1 till 10 istället när hälften av spelarna får ,5. Som mest hittills i år fick åtta spelare av elva ,5 i betyget...)

Anonymous said...

Bra betyg även om jag tycker att Alberis Da silva borde haft en fyra. Jag känner mig trygg när han är med,
han trycker till och släpper ingen förbi sig. Sedan var det kul att se att man slog bollar i djupet på Möller, istället för som tidigare då han fått bollen på fötterna stilla stående.

Ted E. said...

Phew. Det har varit tungt ett tag... Nu är vi över 30 poäng och statistiskt sett borde vi vara på torrt land, men vi är fortfarande bara sex poäng från ett nedflyttningsplayoff. Jäkligt tight.