Tuesday, September 11, 2007

Money money money

ÅFF satsar på en ny, spännande idé. Det blir nämligen gratis inträde för både kreti och pleti till matchen mot Mjällby AIF. Hur kan nu det komma sig? Jo, det är sponsorer (ca 60 st) runt ÅFF som gått med på att betala 1 krona för varje person som kliver innanför grindarna.

Jag (och troligen ÅFF) hoppas få många svar när publiksiffran lagts ihop.

Kommer det mer folk för att det är gratis, i så fall, hur många fler?
Kommer det stå någon på kanalbanken?
Kommer folk unna sig sittplats?
Kommer folk gå dit för att det är gratis, eller för att se fotboll, eller för att suga ut sponsorerna?

Jag är inte helt positiv till idén. Helst skulle jag sett att för varje betalande skulle företagen betala 1 krona. Här är ett litet räkneexempel:

Om det kommer 2.100 pers i vanliga fall får väl ÅFF in typ, 160.000 kr (snittca 75 kr/pers)
Om det kommer 2.700 pers på mjällby när företagen betalar får de in 162.000kr.
Om de tar betalt av både folk o företag kanske det kommer 2.200 pers, (folk=165.000 kr +företagen =132.000 kr) totalt ca 300.000 kr.

Minns vad Conny H sade inför derbyt mot Peking!
"Vi tar bara betalt efter underhållningsvärdet". Nu får alla äntligen chansen att betala efter vad man tycker spelarnas insats i matchen var värd! (Hoppas det sätts upp bössor vid utgångarna).

Kanske var en match mot Mjällby AIF det sämsta valet? Så länge jag kan minnas (tillbaka till 80-talet) har ÅFF gjort sina största plattmatcher mot Blekinges dynggäng. Kanske var det det bästa valet? Nu får vi hoppas att spelarna kämpar som djur eftersom det är deras löner och luncher de spelar om!

Allt hänger på hur det går mot Bunkeflo på torsdag...

3 comments:

Anonymous said...

Jag lägger min ouöst på Ouikard som strateg för ÅFF, både spelmässigt och driftmässigt! Bra, Ouikard!

Anonymous said...

Spelades inte en gastkramade match mot just Mjällby för några år sen på Kopparvallen? En vinna- eller försvinna-match där Wirenmark fick göra debut mellan stolparna?

Anonymous said...

Jo, men Wirus gjorde inte debut, det gjorde han uppe i Borlänge när Fimpen och Gunnar blev utvisade. Tre bollar fick Wirus släppa in där och sedan ytterligare fem borta mot IFK Malmö innan vi sänkte Mjällby till tvåan.