Thursday, May 3, 2007

Två ord: Re Spect

När ändå TV6 ligger ner kan jag sparka lite till.

Jag var ju på plats på Anfield vid mötet mot PSV. I paus kom ett gäng Celtic-fans (brödra-förening med LFC) med en jätteflagga och genomförde en känslosam manifestation mot smutskastningen av LFC-fans efter Hillsborough-katastrofen som tog 96 liv 1989.

Efter det som hände har en rörelse bildats, kallad Justice for the 96. Just det som hände -89 är en tung och viktig del i klubbens historia och även framtid.

The Spion Kop, läktaren, byggdes om till enbart sittplatser och ett nytt klubbemblem skapades med de eviga flammorna som omgärdar the Liverbird, bland annat.

När jag efter matchen kom hem o tittade på video så kläcker smarte Strömblad att:

"Ja, i pausen har Celtic-fans varit inne med en stor flagga för nån händelse som inträffade 1996.." Och den göken Hysén som borde veta allt detta säger inte flaska. Det är pinsamt svagt av de båda!!

För övrigt - gällande Glenn Hyséns avtryck i LFC..
"-Han är bara en fläck på väggen i vår historia", som min "granne" på The Kop uttryckte det. "- Han spelade här när Liverpool var som sämst(Slutet på Dalglish- och början av Souness-eran) och han var inget vidare när Alan Hansen blev skadad". Men Glenn har gjort det bra för att marknadsföra sig själv som en hörnsten i Liverpool FC. Han vann dock ligan första året med Pool.

70 matcher och 2 mål hann det bli.

1 comment:

Anonymous said...

Sjoanden:
Du har ju koll på världshändelserna, grabben. Var har du gått i skola nånstans?