Sunday, October 14, 2007

A-laget -08

Följande spelare bör behållas inför nästa säsong. En säsong som mycket väl kan komma att bli ÅFF:s bästa på många många år. Så den spelare som vill vara med i ett vinnande lag kan nog välja Kopparvallen som hemmaplan näst år.

Henrik "Fimpen" Gustavsson. En av Superettans bästa målvakter. Han har gjort ett par direkt avgörande räddningar detta år och har förbättrat luftspelet jättemycket. Jag har inte sett honom göra en dålig insats i år. Mycket bra på båda fötterna. Måste fortsätta!

Jesper Arvidsson. Verkar som han kan lånas från IF Elfsborg även nästa år. Lite ojämna insatser men när det stämmer för honom är han grymt bra offensivt. Viktig!

Daniel "Danne" Johansson. Rena rama hörnstenen i truppen var i laget han än spelar. Känns snart som Mr ÅFF. Väldigt duktig som kan gå "in i skiten" när det krävs.

Per "Pelle" Karlsson. Det troliga är väl att Pelle går tillbaka till AIK. Bänken i AIK blir det då. Väldigt svårt att ta plats i AIKs backlinje som ordinarie. I matchen mot BK Häcken och matcherna innan har dock hans tidigare dominans i backlinjen inte varit lika självklar. Han håller ännu inte i AS. Hoppas han vill vinna matcher som spelande i 90 min och gå upp med Bruket . (Läste precis Dannes intervju med Pelle på officiella. Det verkar utan tvivel att han vill tillbaka till AIK)... Det blir inte alltid som man vill...

Johan Niklasson. Troligen är Johan den spelare som blir svårast att behålla. Rykten sammankopplar honom med Peking. Tycker det bör läggas rejält med krut (läs pengar) för att behålla lagets näst stabilaste spelare. Han bör ha lön i paritet med Hagge o Pligg! Behåll!

Haris Radetinac. Första säsongen i elitfotboll är tuff. Haris startade som en raket men har logiskt nog haft en dipp i formen. Ge honom en hel vinter och han kommer komma väl förberedd mentalt inför nästa år. 5 kg muskler på benen och inkastträning skulle gjuta fast honom i startelvan.

Oscar Möller. Första säsongen i elitfotboll är tuff. Oscar startade som en raket men har logiskt nog haft en dipp i formen. Ge honom en hel vinter och han kommer komma väl förberedd mentalt inför nästa år. Skulle nog behöva lite mental träning för att hitta "the right spirit" och äkta vinnarskalle.

Kristian "Pligg" Bergström. Lagets dominant och absolut avgörande kraft för att lyckas -08. Tror inte han skriver på för Peking. Som Pligg själv säger behöver nog IFK satsa på yngre förmågor. Däremot kan det nog bli riktigt kul för Pligg i ÅFF nästa år.

Alexander "Alex" Zaim. Som en frisk vind i varje inhopp. Påläggskalv nummer 1 i ÅFF. Peter Swärdh visste vad han gjorde när han fick med sig Alex i flytten. Ordinarie nästa år!

Mats "Hagge" Haglund. Redan klar för nästa år. Känns bra att han visar vägen både på och utanför planen. En räv som jag tror betyder ton för de yngre i form av fokusering och avslappning.

Kjartan Finnbogasson. Han sa direkt när han kom att han ville lyfta ÅFF till AS. Trycket på hans axlar kanske blev för tungt, både från honom själv och från andra. Just det gör att han inte ännu inte platsar som forward i AS. Jag tror att det finns hopp för ÅFF att kunna behålla Kjartan nästa år. Kjartan har kvaliteter men har haft för ont om tid att visa dem fullt ut. Viktig för framgång nästa år!

Emil Nilsson. Vad hände med Emil efter "testmatchen" mot LFF? Det han viasade då bör kunna lockas fram igen.

Som ni märker finns det gott om plats för nyförvärv och läge för juniorelit att klämma sig in i A-laget. Jag ser riktigt ljust på nästa år.

4 comments:

Anonymous said...

Hej Ouikard!
Tänkte bara meddela dig att vi nu har startat upp Oscar Möllers officiella fanclub på Facebook.
Ser gärna att du joinar oss och hjälper oss att få mera meddlemmar som uppskattar Oscars fotbollsspel och Åtvids framfart mot Allsvenskan.
Mvh: John Iserstål

Ouikard said...

Hej John
Fanclub på Facebook??! Vilken ära det måste vara...

...och härmed har jag gjort lite oueklam åt dig.

Mvh The Ouikard

Anonymous said...

Hepp!
Ser att du glömt öjje böj...
jag tycker han är värd en eloge för årets insatser, syns att han vågar mer framåt och man får trots allt kalla han för stabil, även om han har haft två kanske tre riktiga bottennapp i år. stor skillnad mot -06 är det Iaf.

Ouikard said...

öjje böj är inte bjuden. De som är med på listan är med på listan.
The Ouikard