Saturday, April 28, 2007

Balders hage

En härligt varm dag som började med premiäröppningen av Liseberg. Det var inte annat att jag drog paraleller, när jag satt i Balders berg- o dalbana till ÅFFs äventyr i SE detta år. Först en rejäl uppförsbacke och resten av åkturen ett flängade upp o ned som en jojo. Kan redan nu berätta att det slutade lyckligt med en lugn inbromsning på väg in på perrongen.

Dagens match var lika rolig att se som mot Norrköping. Skillnaden var att Fimpen inte behövde slita sig i stycken för att hinna med mellan anfallen. ÅFFs försvar är lika svårforcerat som kön till Balder. Det är en njutning ut att se ÅFFs försvar med Per K och Nicklasson. Förresten verkar Per K vara lite av en porslinsdocka som grinar illa efter varje närkamp. Hoppas han inte får lika ont som det verkar på hans minspel.

Mittfältet var stundtals plågat men Martin Jönsson ha tagit flera steg uppåt och är riktigt stabil och går in med vilja och tajming i närkamperna. Mr Tyler Rosenlund spelade ju första 70 min och det var en plåga att se Pligg springa o vänta på att få bli inbytt till förmån för Tyler. Tyler verkar gå på Valium. Inget bra alls. Kul att se att Möller o Suljic ta för sig som riktiga SE-rävar!

Anfallet är fortfarande svagheten men jag gillar att ÅFF har börjat med hög press på motståndarnas backlinje. Det är ett bra förstasteg för mittfältet att sedan komma tätare i rygg på deras resp gubbe. Gôtt!

Nu blev det ju bara 1 pinne men med tanke på motstånd och spelplats så var det ett riktigt bra resultat.

No comments: